*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke flytte Storgården

Lokaliteten til Storgården barnehage på Manglerud er et av temaene Østensjø bydelsutvalg (BU) skal ta stilling til på årets første møte mandag 12. februar.

Østensjø: BU har tidligere vedtatt å flytte Storgården barnehage på grunn av luftforurensning fra E6, men nå ønsker bydelsdirektøren å omgjøre dette vedtaket.

Nye målinger viser at tiltak som redusert fartsgrense har hatt positiv effekt knyttet til forurensningsproblematikken, og det er allerede foreslått å avvente en flytting til nye og endelige målinger foreligger våren/sommeren 2007. Bygningsmessig er imidlertid barnehagen så nedslitt at man er nødt til å totalrehabilitere eller bygge den opp på nytt, hvis den fortsatt skal benyttes.

I den anledning har bydelen bedt Omsorgsbygg om å utrede forholdene på stedet. Samtidig foreslår bydelsdirektøren at BU førstkommende mandag vedtar at barnehagen skal rehabiliteres eller ombygges, men at den fortrinnsvis blir på eksisterende tomt. På hvilken måte tomten skal utnyttes, må det tas stilling til når Omsorgsbygg er ferdig med sine utredninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag