RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke granske fritidssenteret

Bydelen går trolig inn for ikke å granske Søndre Holmlia Fritidssenters (SHF) pengebruk når bydelsutvalget tar opp saken neste måned.

Holmlia: Bydelen mener det ikke er behov for en gransking av senteret. RVs bystyregruppe har bedt kontrollutvalget i Oslo se nærmere på senterets kjøp av Veisten gård i Gausdal i desember 2005. Kontrollutvalget har deretter bedt Kommunerevisjonen undersøke om bevilgningene til senteret fra kommunen har blitt brukt riktig. Nå ønsker Kommunerevisjonen BUs syn på om det er nødvendig å granske senteret.

Gjennomgått

Bydelsdirektør Turid Glærum har tidligere i år møtt daglig leder ved SHF Roland Daus samt gått igjennom årsmelding og revidert regnskap. Etter dette fant bydelsadministrasjonen ingen grunn til å gå videre med saken. Bydelen stoppet derimot all turvirksomhet i deres regi til Veisten gård etter at gården ikke oppfylte nødvendige krav. Det var også dette som lå til grunn for at BU-leder Teddy Kjendlie ikke ønsket å ta opp saken i BU.

Etter Kommunerevisjonens forespørsel er saken satt på sakskartet for neste måneds bydelsutvalgsmøte. Da blir saken mest sannsynlig avsluttet fra bydelens side en gang for alle. Kommunerevisjonen kan ikke foreta en gransking av Søndre Holmlia Fritidssenter uten generalforsamlingens samtykke fordi senteret er organisert som et aksjeselskap med borettslagene på Åsbråten som eiere. I sitt brev til bydelen påpeker Kommunerevisjonen at bydelen som en betydelig tilskuddsgiver til fritidssenteret antagelig vil kunne påvirke en slik beslutning.

Ikke overbevist

Vi i RV er ikke overbevist om at alle kommunale midler er brukt etter forutsetningene. Det er avdekket en del økonomisk rot rundt Veisten og fritidssenteret og vi har ingen forutsetninger for å vite om de kommunale midlene er en del av det, sier Morten Elster i Søndre Nordstrand RV.

Elster mener det er vanskelig å utelukke at kommunale midler ikke er innblandet i det økonomiske rotet han og partikollega Erling Folkvord har avdekket rundt fritidssenterets kjøp av Veisten gård.

I utgangspunktet har det vært linja hele tiden at de (bydelsutvalget red. anm.) går god for de undersøkelsene direktøren har gjort, sier han.

Fornuftig

Jeg synes det høres som et fornuftig vedtak, sier BU-leder Teddy Kjendlie (H) om bydelsdirektørens forslag til vedtak i saken. Han mener saken ble vurdert grundig i april da den første gang ble aktuell, og at avgjørelsen om ikke å ta den opp i BU var riktig.

Dette er jo revisorgodkjent og den gangen mente vi at det ikke var grunnlag for å gå videre med saken, sier Kjendlie. Kjendlie mener BU må holde seg til sitt og forteller at bydelen nok må bidra økonomisk om en gransking skal foretas. Likevel mener han at vurderingen om nødvendigheten for en slik gransking ikke har med den trange bydelsøkonomien å gjøre.

Hvis jeg hadde ment at det var behov for gransking så hadde jeg fremmet forslag om det, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere