RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha barnehage på Uranienborg


Ingalill Sandal er blant de mange som går mot barnehage- bygging på Uranienborg. FOTO: Erik Tangen
Ingalill Sandal er blant de mange som går mot barnehage- bygging på Uranienborg. FOTO: Erik Tangen
– Å bygge barnehage her er en dårlig løsning for alle, sier Ingalill Sandal, som selv har en sønn som jevnlig leker på ballplassen.

URANIENBORG: Lokalavisen har mottatt flere henvendelser siden vi omtalte den planlagte barnehagen på Nordahl Rolfsens plass på Uranienborghaugen.

– Dårlig løsning for alle

Ingalill Sandal har to barn på Uranienborg skole. Hun er blant dem som har reagert på bydelens barnehageplaner.

– Jeg synes det er en dårlig løsning for alle parter. Her må politikerne fjerne skylappene, og se saken i et større perspektiv sier hun.

Hun forteller at det allerede er en interessekonflikt mellom parken og skolen. Parkbarna skal som kjent sove i løpet av dagen, hvilket byr på problemer med skoleunger som leker høylytt like utenfor lokalene.

– Problemet vil bare eskalere med 72 barn til. Det sier seg selv, sier Ingalill. – Det vil jo innebære at skolebarn må dele den lille ballplassen med barnehagebarn.

Redd for ballplassen

Hun er også bekymret for at barna skal miste deler av den svært populære ballplassen like overfor skolegården.

– Dette er bybarn som ikke har mange steder å være. For dem er ballplassen et viktig møtested, sier hun og legger til at det ikke bare gjelder skolens 600 elever, men også for andre barn i nærområdet.

– Politikerne snakker stadig om viktigheten av at barn er i fysisk aktivitet. Det blir vanskelig å ivareta troverdigheten hvis de bidrar til det motsatte I en e-post til aksjonsgruppen "Bevar Nordahl Rolfsens plass" har bydelsutvalgets leder Bjarne Ødegaard understreket at ballplassen ikke innlemmes i barnehagens areal.

– Her er det noe som skurrer, sier Ingalill. – Dersom dette er tilfelle vil barnehagen mangle 300 kvadratmeters lovpålagt uteareale.

Ingalill har tidligere sittet i FAU på skolen, og kjenner dermed godt til skolens utfordringer.

– Uranienborg skole er helt sprengt hva kapasitet angår; det er kø for å komme inn på skolen, og mange får avslag selv om de bor i nærheten av skolen. I fremtiden vil det derfor etter all sannsynlighet være behov for utbygginger, men denne barnehagen vil sette en effektiv stopper for alle slike muligheter, sier hun.

Behovet for utbygging er også bakgrunnen for skolens innsigelse mot byggingen.

Et demokratisk problem

Omsorgsbygg har i sin mulighetsstudie hentet inn høringsuttalelser fra en rekke aktører.

– Der går både Byantikvaren og Friluftsetaten i mot barnehagebyggingen. Når i tillegg skolens ledelse, FAU og en rekke folk i nærområdet er negative, kan man jo spørre seg hvem som egentlig er for. Dersom planene realiseres vil jeg si at vi har et demokratisk problem, sier Ingalill, i det hun setter kursen mot gymsalen for å få med seg sønnen opptre på Urrafestivalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere