RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha barnehager

Naboer frykter støy, nedsatt livskvalitet og lavere boligverdi. I Oslo har naboer stanset 594 barnehageplasser siden i fjor.

Oslo: Nabonekt til barnehager i nærområdet er en av de største utfordringene i målet om å nå full barnehagedekning. Det melder Dagsavisen.
I Oslo er det 1.400 av dem som søkte innen fristen 1. mars i år som ikke har fått barnehageplass. Totalt står 3.283 barn i kø i hovedstaden.
Alle vil ha barnehageplass, men ingen vil ha barnehagen liggende ved siden av seg, til tross for at alle vil ha tøffelavstand til barnehagen. Det er en rekke selvmotsigelser som gjør utbyggingen krevende, sier Per Morten Johansen, direktør for barnehageutbyggingen i Oslo kommune til Dagsavisen.
Naboer og bydelsutvalg har siden i fjor sagt nei til barnehageprosjekter som kunne gitt barnehageplass til 594 barn. I tillegg til dette kommer alle prosjektene som blir forsinket fordi naboer benytter seg av klageretten.
Et eksempel er en paviljong på Marienlyst som 72 barn kunne brukt i år hvis ikke naboene hadde protestert. Den er allerede 6-7 måneder forsinket og vil ikke komme på plass før neste år en gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere