*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke ha butikk

I dette garasjeanlegget på Bøler er det foreslått dagligvarebutikk på 1100 kvadratmeter, hvorav 800 kvadratmeter salgsareal. Forslaget er ikke blitt godt mottatt, verken av nærmiljøet eller bydelsutvalget.

Østensjø bydelsutvalg vil ikke ha butikk i garasjeanlegget i Bølerlia 73 B.

BØLER: Det mye omtalte garasjeanlegget ligger midt mellom Nøklevann skole og to barnehager, og det er ikke bare bekymrede foreldre som frykter de trafikale konsekvensene av et reguleringsforslag om å etablere en dagligvarebutikk her.

I sommer gikk Gro Thorup (H) ut mot butikken i Nordstrands Blad, og mandag denne uken behandlet Østensjø bydelsutvalg saken. Også resten av lokalpolitikerne er imot den planlagte butikken.

LES OGSÅ: Frykter økt trafikk

Hovedargumentet til de som har engasjert seg, er i korte trekk at Bølerlia allerede er overbelastet med trafikk og parkering, samtidig som hundrevis av barn bruker den som skole- og barnehagevei.

Skilting og p-forbud

Med en estimert øket trafikkmengde på 934 bilturer per døgn, og planområdets nærhet til barnehager og skole, mener bydelsdirektøren at trafikksikkerhetsmessige tiltak må gjennomføres.

I en konsulentrapport innebærer dette skilting og et mulig forbud mot parkering i deler av Bølerlia, i tillegg til en parkeringsforbudssone på 25 meter i hver retning fra midten av adkomsten.

Bydelsdirektøren fikk enstemmig støtte fra BU i sin uttalelse.

– Med disse reguleringsbestemmelsene burde man utelukke enhver lyst til butikkdrift her, mente Gunnar Pedersen (H).

Enstemmig nei

BU ønsket likevel å si enda klarere ifra om at butikken er uønsket. De vedtok derfor en tilleggsuttalelse om at Bølerlia 73 B anses som lite egnet som dagligvareforretning.

"De trafikale forholdene i området er allerede i dag vanskelige. En dagligvareforretning i området vil gjøre forholdende enda vanskeligere" heter det i vedtaket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.