RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha flere biler i Thereses gate


TRIKKEN MÅ FREM: Leder i Natur og Ungdom Ida Strømsø Morén foran trikken i Theresesgate (Foto: Privat).
TRIKKEN MÅ FREM: Leder i Natur og Ungdom Ida Strømsø Morén foran trikken i Theresesgate (Foto: Privat).
Motstanden mot fjerning av parkeringsplasser i Thereses gate har vært massiv. Miljøorganisasjonene støtter oppsetting av steinblokker for å hindre parkering.

BISLETT: – Det er viktig at vi støtter opp om gode miljøtiltak som fjerningen av gateparkering i Thereses gate. Bare slik vil vi få en grønnere by og nærme oss våre klimamål, sier Ida Morén Strømsø, leder i Oslo Natur og Ungdom.

Bymiljøetatens fjerning av parkeringsplasser i Thereses gate har skapt massive protester blant næringsdrivende og beboere generelt.

2000 liker facebookgruppa "Stopp prøveprosjekt i Thereses gate".

Les også: Det ble en spøkelsesgate over natta!

NU Støtter byråden

Sammen med Oslo Natur og Ungdom, Naturvernforbundet Oslo Øst og det lokale initiativet «Levende Thereses gate» aksjonerte NU-lederen lørdag formiddag i Thereses gate, der de snakket med beboere og markerte sin støtte til byrådens tiltak om å sette opp sperringer på parkeringsplasser.

Beboere og lokale næringsdrivende har gått ut i media og rast mot tiltaket om å sette opp sperringer på gateparkering i Thereses gate.

Les også: Vil ha bilfri Thereses gate

Lørdag 22. mars gikk imidlertid miljøbevegelsen sammen med beboerne ut for å markere at det finnes støtte for tiltaket også.

– En reversering av dette tiltaket er uakseptabelt. Å prioritere trikken framfor bil er en av de mange tingene som må til for at vi skal klare å nå våre mål på utslippskutt, sier Strømsø.

– Byen er for folk!

Organisasjonene på hver sin side av gaten, snakket med folk og spredte informasjon om hvordan Oslo kan bli miljøvennlig.

Leder i Naturvernforbundet Oslo Øst Eirik Gran sier følgende i en pressemelding:

– Byen burde være for folket, ikke for bilen.

Les også: Iskunst i Thereses gate

Sammen med ham stod også Åse Kristin Lange, initiativtaker bak gruppa «Levende Thereses gate».

– De steinrekkene som står i gata akkuret nå er veldig lite hyggelige, men vi har tro på at dette kan bli veldig bra fremover og at dette gir mulighet for å lage en enda bedre Thereses gate, til glede for både beboere og det lokale næringslivet, sier Lange.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere