*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke ha nattåpent

Bydelsutvalget på Søndre Nordstrand skal igjen ta stilling til om Holmlia Vertshus (tidligere Amadeus) skal få ha nattåpent.

Bydelsutvalget skal 13. november ta stilling til utvidet åpningstid ved Holmlia Vertshus.

HOLMLIA: For snart tre år siden behandlet bydelsutvalget på Søndre Nordstrand en søknad fra daværende Amadeus Pub på Holmlia om utvidet åpningstid. Den gang var BU negativ.

Nå kommer tilsvarende sak opp igjen, men i dag heter stedet Holmlia Vertshus.

I søknaden ber stedet om å få holde åpent til klokken 03.30 og med skjenking frem til klokken 03.00. Bydelsdirektøren har vurdert saken, og sier også denne gangen nei. Hun vurderer stedet til å ligge i boligområde, og da sier retningslinjene i Oslo at serveringssteder skal være stengt mellom klokken 01.00 og 06.00.

I bydelsadministrasjonens begrunnelse heter det blant annet:

«Bydelsadministrasjonen uttrykker en skepsis til å utvide åpnings- og skjenketiden ved det aktuelle serveringsstedet. Dette er basert på avstanden til boligbebyggelse er relativt liten, og vi ser muligheten for at det kan oppstå støykonflikter dersom Næringsetaten gir samtykke til den forelagte søknaden.»

Det heter videre:

«Vi har de siste årene riktignok ikke mottatt støyklager fra omgivelsene, men er likevel av den oppfatning at dette til dels henger sammen med den kortere åpningstiden virksomheten har per i dag.»

Saken behandles i bydelens helse- og miljøkomité torsdag kveld, og så i BU om to uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.