Vil ikke ha religiøst bygg

Oslo kommune foreslår omregulering av den grønne tomten, ned mot trærne i enden, mellom Lindeberg legesenter og skolen, til område for religionsutøvelse. Beboere i området er opprørte.

Oslo kommune foreslår omregulering av den grønne tomten, ned mot trærne i enden, mellom Lindeberg legesenter og skolen, til område for religionsutøvelse. Beboere i området er opprørte. Foto: BEGGE FOTO: JULIE MESSEL

– En bygging på denne tomten vil være i strid med alt Groruddalssatsningen står for, sier Kjersti Lunnan Aass fra Lindeberg, om foreslått bygging av religionsbygg i Ospestien.

Tomten er i dag regulert til nærsenter, men har fungert som friområde siden 70-tallet.

LINDEBERG: Hun er, som mange andre som bor på Lindeberg, i harnisk over at Oslo kommune nå foreslår å regulere friområdet mellom Lindeberg Legesenter og Ospa borettslag til byggeområde for religionsutøvelse.

Les mer om omregulering av tomten til religiøst formål

– Området er i dag regulert til nærsenter, men vi mener at den bør omreguleres til friområde - som det i praksis har vært helt siden Lindeberg ble boligområde på 1970-tallet, skriver Kjersti Lunnan Aas på motstandernes facebook-side.

Trafikk-belastning

– Alle borettslagene på Lindeberg står sammen i protesten, sier Lunnan Aass.

Hun bor selv bor i Heggen borettslag.

– Hovedargumentene mot en slik utbygging er at tafikkbelastningen allerede er for stor i området. Tomta ligger kronglete til og har ikke regulert adkomst, og vi kan ikke se hvordan en avkjørsel skal kunne etableres uten at det påvirke området i negativ retning. Gangveier og parkeringsplasser må uansett krysses, sier hun.

– Bevar friområdene!

– Området er allerede sterkt utnyttet, og vi trenger de friområdene vi kan få innimellom de bebygde feltene, sier Aass.

Hun understreker at frist for innspill til arkitektfirmaet som har fått i oppdrag å utføre planarbeidet, er satt til 26. november.

– Borettslagene sender en felles uttalelse, og vi kommer til å kjempe hardt i mot dette, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag