RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo kommune foreslår omregulering av den grønne tomten, ned mot trærne i enden, mellom Lindeberg legesenter og skolen, til område for religionsutøvelse. Beboere i området er opprørte.
Oslo kommune foreslår omregulering av den grønne tomten, ned mot trærne i enden, mellom Lindeberg legesenter og skolen, til område for religionsutøvelse. Beboere i området er opprørte. Foto: BEGGE FOTO: JULIE MESSEL

Vil ikke ha religiøst bygg

– En bygging på denne tomten vil være i strid med alt Groruddalssatsningen står for, sier Kjersti Lunnan Aass fra Lindeberg, om foreslått bygging av religionsbygg i Ospestien.

LINDEBERG: Hun er, som mange andre som bor på Lindeberg, i harnisk over at Oslo kommune nå foreslår å regulere friområdet mellom Lindeberg Legesenter og Ospa borettslag til byggeområde for religionsutøvelse.

Les mer om omregulering av tomten til religiøst formål

– Området er i dag regulert til nærsenter, men vi mener at den bør omreguleres til friområde - som det i praksis har vært helt siden Lindeberg ble boligområde på 1970-tallet, skriver Kjersti Lunnan Aas på motstandernes facebook-side.

Trafikk-belastning

– Alle borettslagene på Lindeberg står sammen i protesten, sier Lunnan Aass.

Hun bor selv bor i Heggen borettslag.

– Hovedargumentene mot en slik utbygging er at tafikkbelastningen allerede er for stor i området. Tomta ligger kronglete til og har ikke regulert adkomst, og vi kan ikke se hvordan en avkjørsel skal kunne etableres uten at det påvirke området i negativ retning. Gangveier og parkeringsplasser må uansett krysses, sier hun.

– Bevar friområdene!

– Området er allerede sterkt utnyttet, og vi trenger de friområdene vi kan få innimellom de bebygde feltene, sier Aass.

Hun understreker at frist for innspill til arkitektfirmaet som har fått i oppdrag å utføre planarbeidet, er satt til 26. november.

– Borettslagene sender en felles uttalelse, og vi kommer til å kjempe hardt i mot dette, sier hun.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere