*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke ha skyskraper

OLAF HELSETS VEI 5: Den aktuelle tomten ligger rett ved Skullerud t-banestasjon og brukes i dag til parkering. Foto: ARKIVFOTO:

Flertallet i Østensjø bydelsutvalg fraråder sterkt bygging av en 15 etasjers høyblokk i Olaf Helsets vei 5.

Klikk på bildet for å forstørre.

HØYBLOKK MØTER MOTSTAND: Plan-og bygningsetaten har allerede bedt utbygger moderere forslaget sitt om å bygge et 45 meter høyt markeringsbygg ved Skullerud t-banestasjon. Også lokalt er det motstand mot en slik «skyskraper». Foto: ILLUSTRASJON: FELIX ARKITEKTER

SKULLERUD: Som tidligere omtalt i Nordstrands Blad er det foreslått å bygge ut parkeringsplassen i Olaf Helsets vei 5 med seks boligblokker, deriblant et markeringsbygg på 15 etasjer.Østensjø bydelsutvalg har nå behandlet saken, og et flertall bestående av AP, SV og Venstre gikk sterkt imot byggehøyden på 15 etasjer.

Maks seks etasjer

BU-flertallet vil ikke ha høyere bygg enn seks etasjer, og ønsker at markeringsbygget markeres med materialer av høy kvalitet fremfor byggehøyde.

Høyre og Fremskrittspartiet støttet bydelsdirektørens noe mer vage uttalelse om at det foreslåtte markeringsbygget vil skille seg ut fra omkringliggende omgivelser og at tomten muligens ikke er egnet for et slikt bygg.

Ønsker trafikkanalyse

Utover dette ble det blant annet påpekt at området er trafikkbelastet og at konsekvenser av en trafikkøkning må utredes nærmere i en trafikkanalyse.

Parkering ønskes lagt under bakkenivå, og BU-flertallet mener tomtens stasjonsnære beliggenhet bør tilsi en streng praktisering av parkeringsnormen. De ønsker ikke trafikkgenererende virksomhet i nybyggene.

Fokus på barn

Det ønskes inntrukne toppetasjer for å slippe lys til bakkenivå og gi blokkene mer menneskelige dimensjoner, samt en utredning av hvordan et markeringsbygg vil ha innvirkning på sol-, skygge- og vindforhold.

Høyspentledninger ønskes lagt under bakken, og det skal vurderes muligheter for en barnehage, da bydelen mener den store utbyggingen på Skullerud vil utløse behov for dette.

BU krever at det utarbeides en utomhusplan med fokus på barn og muligheter for lek og utfoldelse.

BU vil også ha en sikker gang- og turvei i området, samt barnevennlige passasjer til t-bane og skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.