*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke være sovepute

Oppvekstsjef Vidar Remfeldt i Oslo Røde Kors mener kutt i fritidssektoren betyr flere saker til barnevernet. Liv Jorunn Eriksen (SV) og Ola Mannsåker (Ap) følger med.

Oslo Røde Kors vil vurdere sitt humanitære engasjement i Oslo sør dersom bydelen ikke engasjerer seg sterkere i arbeidet.

SØNDRE NORDSTRAND: I vår kunne Røde Kors Aktivitetshus på Mortensrud feire fem års drift. Kvinnekafé med barnepass, leksehjelp, matteklubb, jentekveld og internettkafé for ungdom er blant de populære tilbudene Røde Kors tilbyr i lokalene på Mortensrud gård. Mange unge som finner veien til gården har det ikke like enkelt hjemme eller med sitt eget liv.

Politiet har loggført 140 unge kriminelle under 18 år i Oslo. 20 av disse har adresse og oppveksttilværelse i Søndre Nordstrand. De som jobber på senteret kjenner mange av dem, forteller Vidar Remfeldt, oppvekstsjef i Oslo Røde Kors.

Forsvinnende lite

Vidar Remfeldt understreker at samarbeidet med førstelinjetjenesten er godt. Men det økonomiske bidraget fra bydel Søndre Nordstrand er forsvinnende lite.

Vi får i underkant av 60 000 kroner. Det utgjør i underkant av 2,6 % av totalbudsjettet, sier Remfeld.

Oslo Røde Kors er lei av å drive nesten gratis for bydelen.

Vi blir ikke tilgodesett med den støtten som skulle tilsi at dette er en felles dugnadsinnsats, sier Remfeldt.

Partnerskap

Røde Kors driver tre andre sentre i Oslo, og alle de tre ande stende er det flere økonomiske budragsytere som sørger for at driften går rundt.

Ingen kan lykkes alene på oppdrag. Erling Lae har sagt det fint, når han sier: «Kommunen klarer ikke alene å sikre barns oppvekst». Der har bydelen noe å strekke seg etter.

Sammen

Bydel Søndre Nordstrand har byens største andel familier med innvandrerbakgrunn. Mange familer bor trangt, og barn vokser opp uten voksne som kan hjelpe til med lekser og andre utfordringer.

Vi vil gå på felles oppdrag, sammen med bydelen. Det er ikke attraktivt å være sovepute for en bydels svake økonomi. Nå vil vi bruke tiden fremover til å vurdere vårt nærvær i Oslo syd.

Men Remfeldt advarer samtidig mot konsekvensene av lukkede dører på Mortensrud gård.

Stengte dører hos oss betyr økte saksbunker hos barnevernet. Vi fanger opp mange som sliter og som ellers ville dratt inn til byen, sier Vidar Remfeldt i Oslo Røde Kors.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag