*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke velge sjanger

Musikken til Caspers Lane skal ikke begrenses av sjangere og merkelapper. Det gjør at publikum består av alt fra tiåringer til bestemødre.

TRIKKESTALLEN/TORSHOV – Vi har et veldig bredt sjangersprang, forteller Bror Fagerheim.

– Det er en del forskjellige typer mennesker som kommer og hører på oss og det er veldig gøy med en sånn bredde blant publikum.

Bror er bassist og nyeste tilskudd i Caspers Lane, som ellers består av Haris Smailagic på vokal, Oskar Guthushaug på gitar, piano og trekkspill og Magnus Finnanger på trommer.

Ingen Casper der, altså.

– Alle lurer på hvorfor vi heter det og ingen kan svaret, men det er litt av sjarmen. Navnet funker, sier Haris.

LES OGSÅ: DumDum Boys, Madcon og LeMaitre har spilt her

Ingen suppe av sjangere

Det skal ikke finnes noen begrensninger når Caspers Lane lager musikk. Spekteret er bredt både når det kommer til sjangere, instrumenter og referanser.

– Men så får vi det til å funke. Vi har en rød tråd og noen signaturtrekk som gjør at du likevel hører at det er oss, forteller Haris.

– Det blir ikke en sånn suppe, samtykker Magnus og fortsetter med, i mangel på andre beskrivende ord, å kalle blandingen mer taco-aktig.

– Nei, nei, sånt må vi ikke si. Nå blir vi taco-bandet, utbryter Haris.

LES OGSÅ: I Bandwagon med splitter nytt band

Med statement-låt i Bandwagon

For Caspers Lane åpnet året 2013 med et brak.

– Det åpna med 4Sounds demotape-finale på Parkteateret. Det var veldig stort, forteller Oscar.

Der kom gutta på en andreplass, men etter det gikk bandet litt i dvale. De hadde alle sentrale roller i Manglerud-revyen og måtte samtidig finne ut av noen ting innad i bandet.

– Vi fant ut at vi trengte ny bassist akkurat da hypen var på sitt beste. Da trakk vi oss tilbake, samtidig som revyen kom inn i bildet og alt ble litt innvikla, forteller Haris.

Så kom Bror inn i bildet.

– Bror Kjekkas kaller vi ham. Modellen vår. Vi tenkte at vi trengte en som kunne heve kjekkhetssnittet vårt, sier Haris

LES OGSÅ: Tar med musikken fra Senegal

Gir seg ikke

Og det er nettopp denne perioden i vinter Bandwagon-sangen "Statements" handler om. Ideen kom fra Oskar i januar og ble bearbeidet gjennom hele perioden, frem til slutten av april.

– Den handler om at det fortsatt er liv i bandet, at vi fortsatt er her. Det er en statement som sier "her er vi".

Dette var også budskapet da de skulle holde det som skulle være årets konsert. Det var vrengefest for russen og debutkonserten til Bror og det hele var hypa opp til tusen.

"Ja, det ser ut som dere bare må spille jævlig fort", var beskjeden de fikk da de sto bak scenen og en vannlekkasje var et faktum. Setlista ble så sagte med sikkert kutta ned på, til de til slutt fikk den endelige beskjeden om å gå rett ned fra scenen igjen.

– Det ble en sånn sakte torturering og henrettelse av konserten, sier Magnus.

– Vi har noen sånne historier. Det har vært noen dumper i veien, men det begynner å ta seg opp. Nå skal vi blant annet spille en konsert på Belleville på Soria Moria den 8. september, forteller Haris.

HØR OG STEM PÅ LÅTA "STATEMENTS" I BANDWAGON HER

Dedikert live-band

Nå reiser gutta snart til Hamburg, gjennom Tysk/Norsk ungdomsforum, de spiller som sagt på Belleville og muligens ser vi dem også i Bandwagon-finalen 12. september.

– Det er kult. Det er en veldig, veldig kul scene, sier Bror om Skateparken i Gamlebyen, der finalen skal avholdes.

Og skulle de havne der, og også på konserten på Belleville, kan tilhørere vente seg litt over gjennomsnittet mye liv på scenen.

– Jeg føler at vi er et live-band. Jeg tror publikum kjenner på energien vår, sier Bror.

For mye energi er det. Selv i øvingslokalet på Trikkestallen kan de overhodet ikke stå stille, og spesielt vokalist Haris gjøres om til Duracell-kanin med en gang musikken settes i gang.

– Kommunikasjonen og samspillet med publikum har vært veldig viktig siden starten av. Når vi setter Caspers Lane-skiltet på scenen er alle en del av den gata, forteller Haris.

– Folkets gate, prøver Magnus seg igjen.

– Nei, der har du enda en sånn ting som ikke må skrives ned, protesterer Haris.

Hva fremtiden vil bringe er foreløpig uklart. De tre som er ferdig på Manglerud Videregående, der Bror fortsatt går, har nå tatt et friår, hovedsakelig for å fokusere på bandet.

– Vi er ved et veikryss nå. Fremtiden er veldig åpen. Vi er veldig dedikerte og fokuserte når vi jobber med bandet og jeg personlig ser et stort potensiale om vi alle satser 100 prosent. Om vi kunne levd av bandet så er jo det drømmen. Men det er en lang vei å gå og det er valg å ta, sier Haris.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.