Vil ikke vurdere trafikken på nytt

 

 

Kunnskapsdepartmentet vil ikke be om nye trafikkmålinger på Bygdøy, på tross av massive protester fra beboere og lokal- politikere.

BYGDØY: I forrige ukes utgave av Lokalavisen Frogner gjenga vi innholdet i et notat som har gått fra Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune til Kunnskapsdepartementet. Notatet er et innspill til trafikkanalysen som er utarbeidet i forbindelse med lokaliseringen av Kulturhistorisk museum.

– Siden trafikkmålingene er utført i en begrenset vårperiode gjenspeiler de trolig ikke besøkstoppene, uttalte etatsdirektør Ellen de Vibe.

Likevel ønsker altså både regjering og departement å legge analysen til grunn når de skal ta stilling til plassering av museet.

Les også: Slakter egen regjering

BU-leder: – Blottet for realisme

– Bygdøy vil fungere

Den endelige trafikkanalysen er utarbeidet av Asplan Viak, på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. I rapporten konkluderer de med at de ikke kan se at en lokalisering på Bygdøy vil ha kristiske følger for trafikkavvliklingen på Bygdøy.

"Bygdøyalternativet bygger på en tradisjon som har fungert over en årrekke og som med noen tidsmessige grep vil kunne fortsette å fungere" konkluderes det i rapporten.

Les også: Frykter sammenbrudd i Bygdøy-trafikken

Asplan Viak lister opp tiltak som kollektivfelt i Dronning Blancas vei, gang- og sykkelvei, utfartsparkering i Bestumkilen og å gjenoppta driften av badebåten til Huk som tiltak som vil kunne lette trafikkavviklingen til museumshalvøya.

Statssekretær Kyrre Lekve mener at kommunen har fått gehør for sine innsigelser i den endelige rapporten.

I høysesong

– Oslo kommune og Universitetet i Oslo har fått innarbeidet og vurdert sine synspunkter i den endelige rapporten. Kunnskapsdepartementet kan ikke overprøve faglige vurderinger fordi resultatet fra analysen ikke passer inn i en interessents oppfatninger og preferanser når det gjelder lokalisering. Vi vil fortsette dialogen med både Oslo kommune, Universitetet i Oslo og Riksantikvaren også i det videre arbeidet, sier han i en e-post til Lokalavisen.

– Når det gjelder trafikkmålinger i høysesong har vi tatt dette inn i trafikkanalysen, og vi har ikke planer om å gjennomføre ytterligere tellinger. Dersom Oslo kommune mener det er behov for dette, står de selvsagt fritt til å foreta slike tellinger, sier Lekve.

Lokalavisen mener: "Trist statlig inngripen"

Forsking og høyere utdanningsminister Tora Aasland har signalisert at Regjeringen vil fatte en endelig beslutning like over sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag