RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kaste Bjørn-Tore Lie


Bjørn-Tore Lie
Bjørn-Tore Lie
Sittende leder av Norway Cup-styret, Bjørn-Tore Lie, får ikke fornyet tillit av valgkomiteen til tross for å ha levert rekordsterke resultater forrige periode.

BEKKELAGET: I dag legger valgkomiteen frem sin innstilling til Norway Cup-styre for neste periode. Av den kommer det frem at de ønsker å kaste sittende styreleder Bjørn-Tore Lie.

Jeg stiller meg undrende til at valgkomiteen mener det er behov for å bytte ut et styre som har levert både økonomiske og sportslige resultater, som er all-time high for klubben, kommenterer Bjørn-Tore Lie.

Avviser støtteerklæring

Med unntak av nestleder Erik Borglin, har samtlige styremedlemmer gitt beskjed om at de er klare for en ny periode.

Dessuten har styret fått massiv støtte fra en samlet administrasjon og turneringsledelse, gjennom en støtteerklæring som er oversendt valgkomiteen:

"Det er med betydelig overraskelse at vi har fått forståelsen av at ingen i vårt Norway Cup-styre er forespurt om å fortsette i sine verv.

... Det er et sterkt ønske fra Turneringsledelsen og administrasjonen om at de blir bedt om å fortsette." heter det i erklæringen.

Leder av valgkomiteen, Øystein Sundelin, avviser erklæringen blankt.

De ansatte i idretten skal ikke påvirke personvalg, de skal ikke velge sine tillitsvalgte ledere. Erklæringen har ikke påvirket vår beslutning, uttaler Sundelin

Denne steile holdningen har fått Lie til å sette spørsmålstegn ved tilliten til valgkomiteen.

Så mange i organisasjonen kan ikke ta feil, og jeg undrer meg over hvordan komiteen avviser disse signalene, mener Lie.

Ansiennitet ikke nok

Bjørn-Tore Lie har vært med i Norway Cup siden starten i 1972, og har hatt flere perioder som styreleder. Lie er også æresmedlem i BSK. Han ønsket å avslutte etter klubbens 100-årsjubileum i 2009.

Men den planen vil gå i vasken. dersom valgkomiteen får gjennom innstillingen på klubbens generalforsamling 31. mars i år.

Komitéleder Sundelin mener heder og ansiennitet ikke kan være bærende for valget av styreleder.

Kontinuerlig utvikling og fornyelse må komme først. Vi ønsker å få yngre krefter inn i styret, sier Sundelin.

Vil vurdere benkeforslag

Bjørn-Tore Lie er enig i at yngre krefter bør overta, men han hadde ønsket å få med seg en "kronprins" eller "kronprinsesse" den siste perioden, som gradvis kunne tatt over ansvaret.

Det er ingen dårlig idé, men kombinasjonen Frode Scheie og Kjersti Rønholt, mener jeg har det som trengs av erfaring og nytenking, kommenterer Sundelin.

Bjørn-Tore Lie mener hans styre har vært nytenkende hele veien.

Vi har på ingen måte vært et gammelmodig styre. Vi har levert rekordsterke resultater, og vi har sett etter utviklingsmuligheter, sier Lie.

Han har fått flere støttehenvendelser fra medlemmer i klubben, og avviser ikke muligheten for at det vil komme et benkeforslag, med Lie som styreleder, på generalforsamlingen.

Jeg ønsker ikke å drive noen valgkamp. Det er ikke min stil. Men jeg vil vurdere det dersom jeg får noen henvendelser, sier Lie.

Grumsete prosess

Lie slår fast at han vil komme med en reaksjon på valgkomiteens innstilling og arbeidsprosess.

Jeg syns det har vært en grumsete prosess, sier han. Han har reagert på at komitéleder Sundelin ikke har gitt beskjed om at de ikke vil innstille han til gjenvalg.

Etter normal høflighet og sedvane burde han fortalt meg det, understreker Lie. Sundelin synes ikke diskusjonen er relevant, og sier at han har oversendt innstillingen til Lie, samtidig som resten av klubben.

Det sittende styret skal møtes etter påske for å legge opp en strategi informerer Lie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere