Vil kjempe for bedre belysning

ENEBAKKVEIEN: Lokalt er det stor enighet om at belysningen i Enebakkveien kunne vært bedre, men ifølge samferdselsbyråden foreligger det ingen umiddelbare planer om å utbedre belysningen. Foto: Nina Schyberg Olsen

ENEBAKKVEIEN: Lokalt er det stor enighet om at belysningen i Enebakkveien kunne vært bedre, men ifølge samferdselsbyråden foreligger det ingen umiddelbare planer om å utbedre belysningen. Foto: Nina Schyberg Olsen

Jøran Kallmyr (Frp) mener Enebakkveien bør få ny og moderne belysning, men kommunen mener det er bra nok som det er.

ENGASJERT: Jøran Kallmyr bor på Bogerud og kjenner trafikkforholdene i Enebakkveien godt. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

ABILDSØ: Bystyremedlem og tidligere byråd Jøran Kallmyr (Frp) har lenge engasjert seg i trafikksituasjonen i Enebakkveien.

Han har blant annet tatt initiativet til at samferdselsbyråd Guri Melby (V) kom på befaring på Abildsø, samt tatt til orde for bedre belysning som et strakstiltak.

Også bydelen og beboeraksjonen for tryggere trafikk på Abildsø vil ha bedre belysning.

LES OGSÅ: Slik skal det bli tryggere for fotgjengere i Østensjø

Ingen planer om nye lys

Kallmyr har ikke fått gehør for sin forespørsel til byrådet om å bytte ut lysrekken i Enebakkveien med moderne LED-lys.

Samferdselsbyråd Guri Melby (V) har svart skriftlig at belysningen er vurdert til å være god.

– Anlegget er under ti år gammelt, og Bymiljøetaten har ikke planer om å oppgradere dette på nåværende tidspunkt, svarer samferdselsbyråden i et brev til Kallmyr.

Belysningen kan imidlertid bli vurdert på nytt, hvis Enebakkveien blir valgt som ny trase i forbindelse med Statens vegvesen sin utbygging av nytt hovedsykkelveinett i området.

– Ikke bra nok

Kallmyr sier til Nordstrands Blad at han ikke er enig med byråden i at belysningen er god nok.

– Veien er så bred at lysene ikke klarer å lyse opp gangfeltene. Jeg vil derfor fortsette å kjempe for at Enebakkveien får det nyeste innen den lysteknologien som brukes i Oslo, sier Kallmyr.

– Etter hvert vil mange gatelys bli byttet til intelligent belysning og LED-lys, dette er både bedre lys og sparer mye strøm, sier Kallmyr.

LES OGSÅ:

Hundrevis i fakkeltog for tryggere trafikk på Abildsø

Dagen da alt snudde: Kjersti og sønnen påkjørt i Enebakkveien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.