RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune Molnes er redd han må drive svømmetrening på land, dersom Manglerud bad legges ned. Foto: Trine Dahl-Johansen
Rune Molnes er redd han må drive svømmetrening på land, dersom Manglerud bad legges ned. Foto: Trine Dahl-Johansen

Vil kjempe for Manglerud bad

Rune Molnes har en drøm om at Manglerud bad skal bestå. Han frykter at badet er i ferd med å legges ned.

HØYENHALL/MANGLERUD: Molnes jobber på skolefritidsordningen ved Høyenhall skole. Hver tirsdag og torsdag tar han med til sammen 50 elevene til Manglerud bad for svømmetrening.

- Jeg er redd for at svømmetilbudet til ungene blir borte dersom badet legges ned. Vi vil ikke ha anledning til å dra til Bøler eller Lambertseter, sier han.

Ber om evaluering

Manglerud bad brukes i dag i hovedsak til svømmeundervisning for skolene i nærområdet og til svømmeklubbens aktiviteter. Hver fredag er badet åpent for publikum.

LES OGSÅ: Vil drive videre

Molnes har derfor sendt et brev til idrettsetaten og byrådsavdelingen for næring og idrett, hvor han ber om at det foretas en evaluering av Manglerud bad.

- Herved utbes en redegjørelse for dine tanker om Manglerud bad, som et videreutviklet tidsmessig badeanlegg for å imøtekomme spesielt Mangleruds og Høyenhalls befolknings krav til fysisk aktivitet, trivsel og velvære, skriver han i brevet til direktør Anne Farseth.

Ønsker at badet skal bestå

Svømmeentusiasten er redd for at Idrettsetaten ikke ønsker å fortsette driften når kontrakten til Neptuns barn svømmeklubb opphører.

- Jeg ønsker virkelig at dette badet skal bestå, sier han og legger til at det er en utrolig opplevelse å se at elever endelig lærer å svømme og den gleden det gir dem.

Han etterspør en markedsundersøkelse i området for å utrede om det finnes potensielle målgrupper som av en eller annen grunn ikke har tilgang til badet i dag, men som ønsker å bruke det.

Vurderer driftsform

Kommunaldirektør i byrådsavdelingen for næring og idrett, Lasse Johannessen, har svart på brevet til Molnes.

- Idrettsetaten vil ved avtalens utløp foreta en ny vurdering av badets driftsform. Det er så langt ikke foretatt noe evaluering eller markedsundersøkelse særskilt for Manglerud bad, men i forbindelse med ev. vurdering av driftsform, rehabilitering m.v ville det være naturlig å vurdere gjennomføring av en slik undersøkelse. For øvrig kan det nevnes at region sør i dag er det området i Oslo som har best badedekning, skriver han.

Direktør i Idrettsetaten, Anne Farseth, har ingen ytterligere kommentarer til saken, når Nordstrands Blad tar kontakt.

Foreldrenes ansvar

Johannessen skriver videre i brevet at det er foreldrene som har hovedansvaret for at deres barn har svømmeferdigheter.

-- Skolen supplerer med undervisning i et visst omfang. Det kan nevnes at Utdanningsetaten i år har flere kurs i svømming på flere bad på "Sommerskolen Oslo 2009" enn tidligere år. Dette tilbudet gis ikke ved Manglerud skole, men skoleelever som sogner til skolen kan selvsagt søke der tilbudet gis.

- Å si at det er foreldrenes ansvar å drive svømmeopplæring er feil. I Læreplanen står det at man skal kunne svømme på et visst årstrinn. Det er bestemt at det skal være mer aktivitet i skolen og skolebyråd Torger Ødegaard har varslet at det kommer 100 000 nye elever til osloskolen de neste årene. Ved å legge ned badet vil det med andre ord bli flere elever og mindre aktivitet, avslutter Molnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere