RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kjempe for syklister og rulleskiløpere


VIL HA SYKKEL- OG RULLESKI I MARIDALEN: Kristoffer Gustavsen (20), Høyres yngste bystyrekandidat, vil jobbe for bedre tilgjengelighet på Maridalsveien.
VIL HA SYKKEL- OG RULLESKI I MARIDALEN: Kristoffer Gustavsen (20), Høyres yngste bystyrekandidat, vil jobbe for bedre tilgjengelighet på Maridalsveien. Foto: ARKIVFOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Sykkel- og rulleskivei i Maridalen kan bli en fanesak for bystyrekandidat Kristoffer Gustavsen (H) fra Grefsen.

MARIDALEN: Nordre Aker Budstikke skrev onsdag om at Rødts førstekandidat til bydelsutvalget, Fredrik V. Sand, krever fortgang i planene om en sykkelskulder i Maridalen.

– Rødt vil ta initiativ til å få på plass en løsning, sier Sand.

Blir fanesak i bystyret

Men også i Høyre møter forholdene i Maridalen fortvilelse.

Del på Facebook

– Hver dag er syklistene og rulleskiløperne våre redde for å bli påkjørt samtidig som bilister kjører med klump i halsen fordi de er redd for hva som venter rundt neste sving, sier Kristoffer Gustavsen fra Grefsen, som står på bystyrelista til Høyre.

Han utelukker ikke at det kan bli en av hans fanesaker i bystyret.

– Hovedstaden i skinasjonen Norge bør ta seg bryet med å legge til rette for fysisk aktivitet generelt og langrenn spesielt. Det vil absolutt være en av de viktigste sakene for meg, og da trenger jeg et kryss på Høyres stemmeseddel på valgdagen. Situasjonen er ikke holdbar slik den er i dag, sier han.

Skinasjonen

Gustavsen mener politikerne nå må ta ansvar for å gi byens skitalenter gode og sikre treningsforhold.
 

LES OGSÅ: Kristoffer Gustavsen: – På tide med bysykler i Nordre Aker


– Både Lyn og Kjelsås Langrenn fortjener bedre treningssteder, og vi som liker å gå på rulleski for treningens skyld fortjener et sted vi ikke er redd for å bli påkjørt, sier Gustavsen, som selv har gått aktivt på langrenn for Kjelsås IL.

Han trekker frem Oslo skikrets sine 9000 medlemmer, og Bendik P. Andersen fra Nordre Aker, som tok to gull under årets VM i rulleski.

– Jeg syntes Oslo skal legge bedre til rette for skisporten, og hva er vel bedre enn å begynne i Maridalen? Men jeg skjønner egentlig veldig godt at foreldre er engstelige for å sende barna sine ut på disse veiene, sier han.
 

LES ALT OM VALGET I NORDRE AKER HER!

LES ALT OM VALGET I OSLO HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere