*Nettavisen* Nyheter.

Vil kjøpe badet tilbake

Marianne Borgen (SV) vil at kommunen kjøper Sagene bad tilbake. ARKIVFOTO: SVEN CHRISTIAN STENVAAG

Marianne Borgen (SV) og Jørgen Foss(A) mener kommunen bør kjøpe tilbake Sagene bad.

SAGENE: I 2006 ble Sagene Bad solgt til Nøtterøy-firmaet Bjarkø Eiendom. Dette med en klausul i kontrakten om at bygningen skulle benyttes til bad, der byens befolkning hadde hel eller delvis tilgang. Planen var å bygge barnehage i den ene delen av bygningen, men før sommeren ga eiendomsselskapet opp planene. Premissene for det opprinnelige salget fra kommunen følger imidlertid bygningen, uansett hvem som nå kjøper Sagene bad.

En folkegave

Bystyrerepresentant Marianne Borgen (SV) og leder for bydelsutviklingskomiteen på Sagene, Jørgen Foss (SV) mener kommunen burde kjøpe tilbake bygget.

Jeg synes jo ikke badet burde vært solgt i utgangspunktet. Men når det først ble solgt, mener jeg faktisk at kommunen burde være seg sitt ansvar bevisst å kjøpe badet tilbake. Dette var ment som en gave til folket, og burde derfor være tilgjengelig for allmenheten. Barn og unge fortjener et bad i nærmiljøet på Sagene. Et basseng de faktisk har råd til å besøke, mener Borgen, som får støtte fra Jørgen Foss.

Vi ønsker at kommunen skal drive badet, og om det betyr at vi må kjøpe tilbake bygningen, ja så er det noe vi må ta oss råd til. Det er alt for langt mellom badene i Oslo, mener han.

Se mot Bislet

Dette synes vi er en dårlig ide. En privat aktør kan drive dette badet vel så godt som det offentlige, noe vi for eksempel ser på Bislet bad, sier byrådsekretær Christin Krohn (H).

Kommunen må prioritere å bruke penger på lovpålagte oppgaver som skole og barnehager.Christin Krohn (H)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag