RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kjøpe 87 nye trikker i Oslo


PROBLEMTRIKK: Italia-trikkene, SL-95, har vært gjenstand for flere skandaler, og kommunen har måttet bruke store summer på å vedlikeholde trikkene.
PROBLEMTRIKK: Italia-trikkene, SL-95, har vært gjenstand for flere skandaler, og kommunen har måttet bruke store summer på å vedlikeholde trikkene.
Sist oppdatert:
Byrådet har bestemt seg - vil kjøpe trikker for tre milliarder kroner.

Før sommeren leverte Trikkeprogrammet sin anbefaling, og nå har byrådet i Oslo bestemt seg for å følge anbefalingene fra prosjektgruppen, skriver Aftenposten.

Det skal kjøpes 87 nye trikker, til en kostnadsramme mellom 2,6 og 3,019 milliarder kroner. De første trikkene kan komme i 2019.

Oslo har i dag to typer trikker, SL-79 og SL-95, der sistnevnte, kjent som Italia-trikkene, er preget av flere skandaler. Blant annet ble det oppdaget sprekker i bærebjelkene på trikkene for to år siden.

Men nå lover altså byråden nye, og bedre trikker.

- Trikkene skal være mer stillegående og universelt utformet, slik at de blir lettere å bruke for dem med barnevogner og rullestol. Målet er å kjøpe trikker som er billigere i drift og trenger mindre tid på verksted, sier samferdselsbyråd Guri Melby (V) til avisen.

Saken skal endelig avgjøres av bystyret i løpet av høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere