RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kjøre trial i skogen


Stian Bjerke (t.v.) og Thomas Raih ved Skullerud Aktivitetshus ønsker å kjøre i trialløypa bak aktivitetshuset, men har fått avslag fra Friluftsetaten. Hanne Eldby (SV) la på mandagens BU-møte fram og fikk enstemmig tilslutning til et forslag om å ta saken opp på nytt og få Friluftsetaten på befaring i trialløypa for å finne en løsning.
Stian Bjerke (t.v.) og Thomas Raih ved Skullerud Aktivitetshus ønsker å kjøre i trialløypa bak aktivitetshuset, men har fått avslag fra Friluftsetaten. Hanne Eldby (SV) la på mandagens BU-møte fram og fikk enstemmig tilslutning til et forslag om å ta saken opp på nytt og få Friluftsetaten på befaring i trialløypa for å finne en løsning.
Trialgruppa ved Skullerud Aktivitetshus og et enstemmig BU ønsker å gjenåpne trialløypa i skogen bak aktivitetshuset. Nå vil de ha Friluftsetaten på befaring.

Skullerud: Fram til år 2000 var det full aktivitet i trialløypa bak Skullerud aktivitetshus. Etter press fra blant andre Østmarkas Venner, ble løypa stengt. Siden da har trialtilbudet ved Skullerud aktivitetshus begrenset seg til kjøring på en liten del av skolegården til Skullerud skole. Løypa det er snakk om går fra aktivitetshuset og inn i skogen i retning Skullerudstua. Bare deler av løypa ligger innenfor markagrensen.

Løypa ligger der

Skullerud aktivitetshus søkte i mai Friluftsetaten om å få gjenåpne trailløypa, men fikk for noen uker siden avslag, med begrunnelse at området ligger innenfor markagrensen og derfor har sterke restriksjoner når det gjelder anlegg, tiltak og aktiviteter. Dispensasjoner gis kun til nytteformål ifølge friluftsetaten.

Det er synd og trist at løypa, som allerede ligger der, ikke kan brukes. Jeg kan ikke forstå at Friluftsetaten gir Løvenskiold tillatelse til å kjøre i Nordmarka og at det er tillatt å bruke scooter til å lage skiløyper, mens ungdommen ikke får lov til å bruke trailløypa som bare delvis ligger innenfor markagrensen, sier Hanne Eldby (SV).

På mandagens bydelsutvalgsmøte gikk et enstemmig BU i Østensjø inn for Hanne Eldbys forslag om å ta saken opp igjen med sikte på en ny runde med Friluftsetaten for å komme fram til en løsning slik at det blir en trialløype i tilknytning til Skullerud Aktivitetshus.

Vi vil ta ny kontakt med Friluftsetaten og få til en befaring i løypa sammen med brukere fra Skullerud aktivitetshus, Oppvekstkomiteen og relevante friluftslivsorganisasjoner. Hensikten er å komme fram til en bruk av området som friluftsetaten og friluftsinteressene kan akseptere, sier Hanne Eldby.

Markagrense

Regjeringen med miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i spissen har lenge jobbet for å få fredet den eksisterende markagrensen. Det er derfor ikke ukontroversielt når SV og Ap og de andre partiene i BU ønsker å gjenåpne løypa.

Jeg er tilhenger av markagrensen slik den er, men her er det snakk om litt annen bruk og ikke snakk om at vi skal ødelegge marka, dessuten er det bare en liten flik av løypa som ligger innenfor markagrensen, sier Hanne Eldby og fikk full støtte fra de andre partiene i bydelsutvalget.

Hvis det ikke kan kalles nytteformål å gi ungdom et trialtilbud, så vet ikke jeg, sa Høyres Anne-Lise Haugstad under BU-møtet.

Bra initiativ Hanne, dette støtter vi selvfølgelig fullt ut, sa Frp's Tommy Skjervold.

Dette er en utvekst av marka som bare brukes til lek av dem som bor i området. Hadde dette vært midt i marka hadde jeg forstått det. Friluftsetaten skal i alle fall få lov til å se området først, sa SVs Per Nygaard.

Vil gi bedre tilbud til ungdom

I fjor høst ville Bydelsdirektøren legge ned Skullerud aktivitetshus, men bydelsutvalget gikk imot forslaget fordi de mente at ungdommen i denne delen av bydelen også skal ha et tilbud.

Med svært begrensede midler forsøker nå ungdomsklubben å lage et tilbud som er attraktivt for ungdom. I dag kjører seks til sju ungdom trial på Skullerud, men ungdomsklubben ønsker flere brukere.

Det er ikke store området vi ber om. Vi ønsker å gi ungdommen et godt tilbud, men har ikke et godt produkt å selge fordi vi ikke har trialløype, har dårlige trialsykler og mangler penger til vedlikehold. Å få løypa opp å gå hadde gjort mye, det hadde vært en god start, sier Thomas Raih som er trialinstruktør ved Skullerud aktivitetshus.

Alternativene for trialgruppa er dyre og upraktiske sett i lys av den dårlige økonomien.

Vi kan kjøre i Hvervenbukta, men vi har jo ikke penger til transport dit, sier Thomas Raih.

Det er også ønsker om å få til et tilbud ved klubben for dem som ikke er interessert i motor.

Vi må få til noe som jenter også er interessert i, blant annet pc-er og trådløst nettverk, men vi har ikke midler til å gjøre noe som helst, sier Thomas Raih.

Klubben søker nå eksterne midler slik at de kan sette i stand de to trialsyklene som ikke virker i dag. De har blant annet vært inne på å høre med lokale bensinstasjoner om de kan sette i gang med dekkskift.

Alle som har gode ideer om hvordan vi kan skaffe penger kan henvende seg til oss, sier Thomas Raih og Stian Bjerke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere