*Nettavisen* Nyheter.

Vil kombinere park og ridning

24 ryttere til hest markerte EKT sin tilstedeværelse på Ekeberg søndag.

Michael Falch ved EKT Rideskole og husdyrpark ønsker kvinneskulpturene velkommen, men håper de fortsatt kan benytte området til ridning.

EKEBERG: Byrådet godkjente torsdag en avtale mellom Oslo kommune og Christian Ringnes om et forprosjekt for å utrede muligheten for skulptur- og kulturminnepark i Ekebergskråningen. Parken dekker 230 mål og det er planer om å plassere rundt 100 statuer i området. Parken dekker blant annet et område som EKT rideskole og husdyrpark har benyttet til ridning i over 50 år.

For Ringnesparken

Søndag hadde EKT en fredelig markering på Ekeberg.

Vi ønsket på fredelig vis å markere vår tilstedeværelse på Ekeberg, forteller Michael Falch ved EKT. Med i markeringen var 24 hester med ryttere samt tre personer til fots.

Det er viktig å få frem at vi ikke har noe imot planene til Ringnes, men vi er sterkt bekymret for at vi ikke lenger skal kunne bruke området til ridning. Bakgrunnen for min bekymring er at jeg under et møte i Nordstrand bydelshus sa til Ringnes at det kunne være festlig for de besøkende å se våre levende kvinnelige ryttere blant hans kvinnestatuer. Nei, det syntes han ikke noe om. Men tar jeg feil så blir jeg veldig glad for det, forteller Falch som ikke har lyktes å få til et møte med Ringnes i etterkant.

To planer

Planer for skulpturparken skal utarbeides parallelt med en reguleringsplan for de øvrige områdene på Ekebergsletta. EKT sitter i referansegruppen som kommer med innspill til denne reguleringsplanen.

Vi som sitter som høringsinstans har vanskelig for å skjønne at 230 mål ikke skal berøres av reguleringsplanene for Ekebergsletta, sier Falch og legger til:

Vi er opptatt av å ta vare på de forpliktelser som vi har ovenfor kommunen. Vi har en avtale om å drive dette stedet i 20 + 20 år til, og vi har nylig mottatt 15 millioner kroner slik at vi kan fortsette denne virksomheten. Jeg er redd for at urbaniseringen rundt oss skal gjøre at vi lider samme skjebne som ridehuset på Skøyen. Det nytter ikke å drive så bynært hvis vi mister den forutsetningen vi har for å drive med dyr, sier Falch.

Kan berolige

Prosjektleder i Kulturetaten, Jorleif Jørgenvåg, kan berolige EKT med at utgangspunktet er at de aktiviteter som foregår i parken i dag, skal fortsette.

Arbeidet med reguleringsplanen for sletta og planen for parken skal foregå parallelt, og man vil trolig treffe en politisk beslutning samtidig. Dette vil være en offentlig prosess og EKT vil være blant dem som inviteres til å sitte i referansegruppen, forteller prosjektlederen. Årsaken til at de to planene utarbeides separat, er at skulpturparken krever en veldig konkret og detaljert plan, hvor blant annet en kunstfaglig gruppe er med i arbeidsgruppen.

Men vi kommer trolig til å ha en del felles informasjonsmøter. Vi er helt i startfasen med planleggingen av skulpturparken så detaljene må vi komme tilbake til, men i utgangspunktet vil jeg si at EKT ikke har noe å bekymre seg for, sier Jørgenvåg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.