RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil kontrolleres

Terje Krogstad i Securitas vil at vekterbransjen skal kontrolleres. - Vi etterlyser kontroll fra myndighetene, sier han til Østkantavisa..

Etter at vi hadde hørt om mange graverende tilfeller av vektervold under seminaret =Oslo arrangerte på Blå fredag, etterlyste Krogstad i Securitas kontroll fra myndighetene.

- Er det mange useriøse vekterselskap i Oslo?

- Ja, det er det. Jeg ønsker ikke si noen navn, men vi i bransjen savner en bedre kontroll enn det vi har i dag. Dermed kan vi ta de som er useriøse. Dessuten er det veldig bra at vi blir kontrollert, slik at vi hele tiden er påpasselig med å ha alt i orden, fortsetter Krogstad.

Brutal vold

Mens politiet fikk skryt på seminaret, fikk vi høre noen graverende tilfeller av vektervold fra rusmisbrukerne som stod frem.

Veldig mange har regelrett blitt banket opp, andre har blitt spylt med kaldt vann, mange hadde blitt påsatt håndjern, nektet adgang til butikker og senter.

Men en gjenganger var at de blir utsatt for brutal vold.

- Er vekterkursene bra nok?

- Ut i fra hvordan den har vært så er den bra nok. Men vi sender hele tiden ut våre ansatte på kurs om hvordan man skal håndtere ting. Vi etterutdanner hele tiden våre ansatte. Vi blir sjelden anmeldt og er svært opptatt å gjøre jobben innenfor de godkjente instruksene, sier Krogstad til Østkantavisa.

Villig til dialog

Selv om Krogstad ikke kjenner seg helt igjen, er han helt klart villig til en dialog.

- Vi har forøvrig en god dialog med rusmisbrukerne på t-banen. Vekterne vi har på t-banene er i daglig dialog med de narkomane og har en god tone med de, sier Krogstad.

- Men er dere villig til å utvide den dialogen til noe mer konkret?

- Ja, vi er så klart villig til å gå i en dialog. Vi ønsker å ha et best mulig forhold til alle og hvis en dialog kan være med på å gjøre hverdagen bedre for rusmisbrukerne er det bra, fortsetter han.

- Vi må skape en god forståelse mellom oss, avslutter Krogstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere