Gå til sidens hovedinnhold

Vil kunne velge vekk automater

Bystyret vedtok i sitt møte 23. mai 2007 at Oslo kommune skal henvende seg til Regjering og Storting for å oppfordre til at norske kommuner selv skal få avgjøre om spilleautomater skal utplasseres i kommunene.

I de senere år har antall spilleavhengige økt sterkt og de sosialpolitiske konsekvenser gjør pengespill til et alvorlig samfunnsproblem. Stortinget har vedtatt at Norsk Tipping skal ha monopol på drift av spilleautomater.

Nei til nye spilleautomater

Nærmere 150 ordførere sier nei til Norsk Tipping nye spilleautomater. Kulturdepartementet sier imidlertid at de ikke har anledning til å nekte utplassering, og at slik nekt kan resultere i at departementet bruker økonomiske maktmidler.

Valgfritt

Ettersom det er hver enkelt kommune som bistår personer med spilleavhengighet, bør kommunene selv kunne få velge hvorvidt de ønsker utplassert spilleautomater fra Norsk Tipping. Regelverket bør derfor endres, slik at kommunen får vetorett i automatspøsmålet. Oslo kommune mener at nei til utplassering ikke kan medføre at kommunen mister rett til tippemidler.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut