RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil la Rieber-Mohn lede byen


Dersom Arbeiderpartiet vinner valget neste år, er dette – Libe Rieber-Mohn – trolig Oslos neste byrådsleder.
Dersom Arbeiderpartiet vinner valget neste år, er dette – Libe Rieber-Mohn – trolig Oslos neste byrådsleder. Foto: FOTO: Arkiv
Oslo Arbeiderparti vil ha Libe Rieber-Mohn som sin byrådslederkandidat.

OSLO: Onsdag la nominasjonskomiteen fram sitt forslag til både ordfører- og byrdslederkandidat, samt bystyrelista til neste års kommunevalg.

Etter flere uker med spekulasjoner rundt hvem som blir partiets byrådslederkandidat, ble det i dag kjent at en enstemmig komite går inn for Libe Rieber-Mohn som partiets forslag til byrådsleder. Ikke uventet er det Rune Gerhardsen som blir partiets ordførerkandidat.

En av Libe Rieber-Mohns konkurrenter, Katinka Greve Leiner, står ikke blant de ti øverste kandidatene til Oslo Aps bystyreliste.

LES OGSÅ: Skaperen vil lede byen

LES OGSÅ: – Østkanten har både det beste og det verste

Komiteen påpeker at deres forslag er et resultat av forslagene til de mange lokallagene i partiet.

– Komiteen har bygd sitt arbeid på innspillene fra lokallagene, både mht personer og i forhold til ønsket om en god balanse mellom kontinuitet og fornyelse, skriver de i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Tone er ei dame med pondus

Forslaget sendes nå lokallagene for behandling, og saken blir endelig avklart på Oslo Arbeiderpartis nominasjonsmøte 16. november.

– Vi har hatt en meget god og grundig prosess i nominasjonskomiteen, og jeg er glad for at vi nå kan legge frem en solid og enstemmig liste som legger et godt grunnlag for den kommende Oslo-valgkampen, sier nominasjonskomiteens leder Espen Barth Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere