Vil la Rieber-Mohn lede byen

Dersom Arbeiderpartiet vinner valget neste år, er dette – Libe Rieber-Mohn – trolig Oslos neste byrådsleder.

Dersom Arbeiderpartiet vinner valget neste år, er dette – Libe Rieber-Mohn – trolig Oslos neste byrådsleder. Foto: FOTO: Arkiv

Oslo Arbeiderparti vil ha Libe Rieber-Mohn som sin byrådslederkandidat.

OSLO: Onsdag la nominasjonskomiteen fram sitt forslag til både ordfører- og byrdslederkandidat, samt bystyrelista til neste års kommunevalg.

Etter flere uker med spekulasjoner rundt hvem som blir partiets byrådslederkandidat, ble det i dag kjent at en enstemmig komite går inn for Libe Rieber-Mohn som partiets forslag til byrådsleder. Ikke uventet er det Rune Gerhardsen som blir partiets ordførerkandidat.

En av Libe Rieber-Mohns konkurrenter, Katinka Greve Leiner, står ikke blant de ti øverste kandidatene til Oslo Aps bystyreliste.

LES OGSÅ: Skaperen vil lede byen

LES OGSÅ: – Østkanten har både det beste og det verste

Komiteen påpeker at deres forslag er et resultat av forslagene til de mange lokallagene i partiet.

– Komiteen har bygd sitt arbeid på innspillene fra lokallagene, både mht personer og i forhold til ønsket om en god balanse mellom kontinuitet og fornyelse, skriver de i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Tone er ei dame med pondus

Forslaget sendes nå lokallagene for behandling, og saken blir endelig avklart på Oslo Arbeiderpartis nominasjonsmøte 16. november.

– Vi har hatt en meget god og grundig prosess i nominasjonskomiteen, og jeg er glad for at vi nå kan legge frem en solid og enstemmig liste som legger et godt grunnlag for den kommende Oslo-valgkampen, sier nominasjonskomiteens leder Espen Barth Eide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag