Vil lære av Alna

En tydelig stolt BU-leder Knut Røli benyttet anledning til å overrekke blomster til Malaka Izzati og Mariann Munte under BU-møtet torsdag.

En tydelig stolt BU-leder Knut Røli benyttet anledning til å overrekke blomster til Malaka Izzati og Mariann Munte under BU-møtet torsdag.

Flere bydeler har fattet interesse for språkarbeidet i Bydel Alna etter at de mottok Utviklingsprisen 2008.

FURUSET: Det fortalte BU-leder Knut Røli da politikerne torsdag fikk besøk av fagkonsulent Malaka Izzati og prosjektleder Mariann Munthe i BU-møtet.

Det er hyggelig dersom andre bydeler også kan lære av oss, sa Knut Røli.

Fra dør til dør

Izzati og Munthe fortalte politikerne hvordan de har jobbet for å øke antall 4- og 5-åringer i barnehagene fra 72 prosent i 2007 til 98 prosent i 2008.

Det er muntlig informasjon som gjelder, sa Izzati, som har gått fra dør til dør og besøkt 150 familier.

Ved bruk av egne erfaringer har Izzati oppnådd stor troverdighet og tillit hos familiene hun har vært på besøk hjemme hos.

Jeg har snakket fra hjertet. Da jeg i 1992 leverte min datter i barnehagen for første gang, løp jeg ut igjen. Det er en forferdelig situasjon for et voksent menneske å ikke kunne kommunisere med personalet. Jeg hadde utdannelse, men kunne ikke bruke den, fordi jeg ikke kunne språket, sa Izzati.

Resultatet av hjemmebesøkene har ikke latt vente på seg. 185 flere 4- og 5-åringer går i dag i barnehage i Bydel Alna. Dermed kan flere mødre delta på kurs og lære seg norsk.

Vi er veldig stolte av arbeidet, sa Mariann Munthe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.