*Nettavisen* Nyheter.

Vil lære deg å synge!

ØVE: – Vi tror på at alle kan øve opp stemmen til et visst nivå, sier sangpedagog Dorthe Aske i Oslo Musikkråd, her i Øvingshotellets lokaler, med Lars Andreas Aspesæter. Foto: Kristin Tufte Haga

Nå kan du lære å synge av Lars Andreas Aspesæter, fra blant annet NRKs julemorgen og TV2s «The Voice», som har premiere fredag.

OSLO: Oslo Musikkråd gir ikke opp å lære folk å synge, og frister med sanglærer som er kjent både fra NRK og snart TV2.– Vi er selvsagt veldig glade for å ha fått med oss Lars Andreas Aspesæter. Dette blir et kurs for alle - også for de som tror de ikke kan synge, alle fra 18 år og oppover kan melde seg på, oppfordrer sangpedagog i Oslo Musikkråd, Dorthe Aske.

NRK OG TV2

Lars Andreas Aspesæter (23) er utdannet pianist fra Musikkhøyskolen i Oslo, og har i tillegg lang sangerfaring.

Han har også samarbeidet med flere kjente artister, men mange husker han sikkert også som en av programlederne fra Julemorgen på NRK - julen 2010.

Og nå er han også med i staben til TV2s store «The Voice»-satsning, og som har premiere på fredag

– Jeg har en kombinasjonsrolle i «The Voice» - blant annet hjelper jeg deltakerne i forkant av tv-sendingene. Et bra konsept, dommerne får jo ikke se deltagerne som synger, alt går kun på hvor bra stemmen er. Det er rundt 1000 påmeldte, så dette kan bli spennende, sier Lars Andreas, som også selv dukker på skjermen i programmet i marsmåned

Trygt og upretensiøst!

Men nå handler det også om å lære folket å synge, i Oslo Musikklærerforenings lokaler i Josefines gate, oppstart 15. februar.

– Det gleder jeg meg veldig til. Jeg har jo undervist i sang tidligere, både kor, på sommerskoler og også i bedrifter. Man vet jo aldri hvem som møter opp til felles sangundervisning, og det er like spennende hver gang. Jeg er opptatt av å skape en trygg og upretensiøs stemning, her skal alle føle seg velkommen til å bli med å synge, sier Lars Andreas.

Og ifølge han og Dorthe fra musikkrådet, er det ikke håpløst, selv om man kanskje har fått høre fra tidlig barnsben av at man ikke kan synge.

– Vi tror på at alle kan øve opp stemmen til et visst nivå. Fokus vil være på stemmebruk, bevisstgjøring av tonehøyde og klang, og det er ikke nødvendig med noen notekunnskap på forhånd. Kurset er i plenum - tilsvarende kor - men med fokus på sangteknikk/pusteteknikk. Dette er altså ikke «allsangkvelder» - men et kurs hvor man lærer hvordan man synger riktig og avslappet. Vi vil være med på å gi folk sanggleden tilbake, sier Dorthe.

Først til mølla gjelder ved påmelding - mer info: Oslo Musikkråd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.