RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lage «minimarkastue»


– Her hadde det vært blott med servering gjennom skisesongen, i følge Koll ski-leder Hans Olav Hamran. Kristin Tufte Haga
– Her hadde det vært blott med servering gjennom skisesongen, i følge Koll ski-leder Hans Olav Hamran. Kristin Tufte Haga
– Vi vil gjerne åpne Kollhytta som «minimarkastue» i helgene gjennom skisesongen - kanskje noen som kan hjelpe oss med det? spør Koll ski-leder Hans Olav Hamran.

NORDBERG: – Vi tror det er en svært god idé å kunne ha Kollhytta åpen med enkel servering i helgene - gjennom skisesongen. Løypene går jo rett bak hytta, og for de minste kan det være en fin liten tur hit - enten fra Sogn eller kanskje fra Brekke, i følge Kolls ski-leder Hans Olav Hamran, som legger til at skigruppa ikke klarer dette alene.

– Nei vi trenger frivillige som har lyst til å hjelpe ski-gruppa med dette - vi stiller selvfølgelig med utstyr. Kanskje «pensjonerte» Kollere som har lyst til å bli med i miljøet igjen, og samtidig bidra til klubben?

Historien

Kollhytta ligger ved skianlegget til Koll - rett ovenfor Nordberg kirke. I følge Hamran ble først Kollhytta laget av lemmene fra en gammel tyskerbrakke, og sto ferdig 14. mars 1947.

– Kommunen bestemte seg så i 1960 for å blokker der hytta da lå, og da så det mørkt ut!. Men så ble hytta flyttet til der den står i dag - i 1963. Den var i dårlig stand, og det var mange planer med hytta. Men ingen ble gjennomført. Likevel, i 1971 bevilget den gangen Kontoret for park og idrett 5.500 kroner til restaureringen. I 1974 var det ny ombygging, og hytta fikk blant annet veranda, forteller Hamran.

Men rundt år 2000 brant hytta ned, men ble bygget opp igjen i 2004.

– Hytta er i dag på 50 kvadratmeter, og har nå fått kjøkken og avløp, noe som var en stor mangel i tidligere tider, sier Hamran, som nå håper på at det blir mer liv innenfor og utenfor hytta i skihelgene.

Dra igang hoppgruppa?

Men ski-lederen skulle også ønske seg at de tre Trollbakkene ved skianlegget kom i bruk.

– Tidligere var det aktive hoppere i Koll. Det skulle vi gjerne hatt i dag også. Kanskje finnes en hopp-ildsjel som har lyst til å bli med å dra i gang en ny hoppgruppe i Koll? spør Hamran, som forøvrig kan treffes på 90 72 02 38. Vi skal gi full støtte fra klubben. Klubben har til og med hoppski til barna.

Hamran forteller videre at drettslaget Koll opprinnelig het Troll, og i dag er Trollbakkene de eneste i Kolls lag som har bevart navnet. Det var stor aktivitet i bakkene på 1960 - 1990-tallet - blant annet i 1963 deltok 170 gutter i «Trollrennet».

– Og i midten av 70 årene arrangerte Koll verdens første rene jentehopprenn, som også ble vist på TV. 30 - 40 jenter deltok i det historiske rennet, forteller Hamran..

Rekrutteringsanlegg

Trollbakkene er på K10, K15 og K23 (red. anm.: kritisk punkt er der unnarennet begynner å slake ut).

– Disse hoppbakkene utgjør et veldig bra rekrutteringsanlegg, som passer bra for de minste og opp til 10 - 11 års alderen. Linderudkollen har de neste «stegene». Og etter det blir det foreløpig - i Oslo ihvertfall - å vente på «nye» Holmenkollen!

Mer om Koll: www.koll.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere