Vil legge ned åpen barnehage

På grunn av pengemangel foreslår bydel Grünerløkka å legge ned Startgropa Åpen Barnehage på Grünerløkka. Foreldre fortviler og forundres.

GRÜNERLØKKA: I vår bydel er det i dag langt fra full barnehagedekning, noe vi har fått merke. Vi som bruker Startgropa Åpen Barnehage står alle på ventelister på barnehageplass, noe som har medført at mange av oss har måtte jobbe mindre og søke løsninger som er langt fra optimale. Mye av årsaken til at hverdagen fortsatt fungerer, spesielt for barna, er at vi har dette tilbudet fire dager i uka, sier forelder Øivind Hansen.

Populært

Den åpne barnehagen er et møtested for foreldre og barn under fire år. Tilbudet er gratis, og foreldrene har selv ansvaret for sine barn når de er i barnehagen. Personalet har det pedagogiske ansvaret, men samarbeider med brukerne om aktiviteter, leker og arrangementer.
Tilbudet er så populært at mange ikke slipper inn, og det er alltid blide og dyktige ansatte til stede. Det blir derfor et paradoks at et slikt tilbud skal nedlegges, spesielt med tanke på at svært mange av oss ennå ikke har barnehageplass, sier Hansen.

Avgjøres torsdag kveld

Bydelspolitikerne på Grünerløkka skal ta stilling til nedleggelsesforslaget på bydelsutvalgets møte torsdag 16. mars klokka 18. Møtet er åpent for publikum, og holdes i bydelsadministrasjonens lokaler i Markveien 57 (møterommet 2. etasje), inngang Korsgata.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.