RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil legge ned Boligbygg

Rødt mener Boligbygg er ute etter å tjene penger. Feil, svarer byrådssekretær Ståle Hagen (H).

OSLO: Rødt mener Østkantavisas artikkel om husleieøkning er et eksempel på at foretaksmodellen i Oslo kommune slår feil ut.

Vil tjene penger

Dessverre er Boligbygg mer opptatt av å tjene penger enn av å være et godt og rimelig alternativ i Oslos utleiemarked. Hadde Boligbygg hatt alminnelig sosial samvittighet så ville de sett at dette ikke er akseptabelt, sier leder av Oslo Rødt Jokke Fjeldstad.

Rødt vil avskaffe Boligbygg og overføre forvaltninga av eiendommene til en ny etat, hvor leieboernes organisasjoner skal være representert i styret.

Oslo trenger en boligpolitikk som har fokus på å gi folk et godt og rimelig sted å bo. Dagens krav om at kommunale boliger skal leies ut til gjengs leie fører til en usosial boligpolitikk, sier Fjeldstad og utdyper.

Vi mener heller at kommunen burde bruke sine boliger til å utjevne sosiale forskjeller i boligmarkedet, sier han.

Byrådssekretær Ståle Hagen (H) er enig i at 80 prosents husleie er drøy kost, hvis det er riktig at det kommer i et jafs. Men han forsvarer systemet med gjengs leie og avviser at Boligbygg er ute etter å tjene penger.

Stemmer ikke

Boligbygg skal ikke tjene penger. Pengene skal brukes på vedlikehold . Det hentes riktignok utbytte som går tilbake til bykassa, men tilførselen av vedlikeholds midler er større enn utbyttet, poengterer Hagen.

Er du ikke redd for at beboerne blir klientifisert?

Nei, egentlig ikke. Vi må ha et system som stimulerer til at man ikke blir en evigvarende sosialklient. Man må ha et incitament til å skaffe seg egen bolig, sier han, og legger til:

Jeg vet om eksempler hvor rike mennesker bodde i attraktive hus nær stranda på en av øyene til svært rimelig leie. Vedkommende sto da i veien for andre som virkelig trengte en annen bolig. Det var attraktivt for mange å sitte på billige boliger, og kontraktene gikk i arv. Det viste seg at endel ikke var i en vanskelig situasjon lenger. Nå har vi et system som subsidierer personen og ikke boligen. Det er mer treffsikkert, mener byrådssekretæren.Ståle Hagen (H)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere