*Nettavisen* Nyheter.

Vil legge ned sprøyterommet

Politiets Fellesforbunds leder, Arne Johannessen vil fjerne sprøyterommet, fordi de mener staten bidrar til lovbrudd ved å tillate bruk av heroin. Foto: ARKIVFOTO

Politiets Fellesforbund ønsker å fjerne sprøyterommet, fordi de mener staten bryter loven.

OSLO: – Det er et paradoks at staten gir misbrukerne av narkotika en vare som er forbudt etter norsk lov. Vi har hele tiden vært sterk motstander av sprøyteromsordningen, sier leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen til VG.

Johannessen sier utdelingen av sprøyter hjelper rusavhengige til å fortsette sitt misbruk, og mener også at sprøyterom i praksis innebærer at man har gitt opp å hjelpe de tyngste misbrukerne til å få et annet og mer verdig liv.

Dette går imidlertid mot det både regjeringen og bystyret i Oslo ønsker. Selv om det var bred debatt i bystyret, der flere partier gikk mot videreføringen av sprøyterommet til et permanent tiltak, endte til slutt et flertall med å gå for viderføring.

LES OGSÅ: JA TIL SPRØYTEROM

LES OGSÅ: KRITISK TIL SPRØYTEROM

Det er også vedtatt i Stortinget at sprøyterommet skal være et permanent tiltak, men at det er opp til hver enkelt kommune å bestemme om de ønsker å etablere et slikt.

Rusmiddeletaten i Oslo forsvarer utdeling av sprøyter med at det forebygger smitte og sykdommer.

Etatens informasjonssjef Anlaug Lia sier til VG at man må kunne ha flere tanker i hodet samtidig, der tilbud om behandling og hjelp alltid må ha første prioritet, men der man også må ha skadereduserende tiltak. Hun sier også at sprøyterom kan fungere som en dør inn til hjelpeapparatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.