RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lese historier som ender godt


Maria Jasmin Myhre, Ane Skaslien Øyen, Simen Kværndal Nordengen og Mads Bertelsen Reis er klare for å være journalister i november.
Maria Jasmin Myhre, Ane Skaslien Øyen, Simen Kværndal Nordengen og Mads Bertelsen Reis er klare for å være journalister i november. Foto: FOTO: NILS SKUMSVOLL
Sjetteklassingene ved Bryn skole vil skrive om sport og kjendiser når de tar fatt på «Avis i skolen» i november.

BRYN: Avis i Skolen skal arbeide for at barn og unge skal bli aktive brukere og bevisste lesere av aviser på papir og digitalt, med fokus på å stimulere elevenes leseferdigheter, interesse for samfunnsspørsmål og medvirkning i demokratiske prosesser.

Bryn er en av flere skoler som har valgt Lokalavisene i Oslo som «sin avis» den aktuelle uka, der de bruker Nordstrands Blad som utgangspunkt for undervisningen. Over to tusen elever vil ha lokalavisene i Oslo som faglig materiell.

Leser avis hjemme

Lokalavisen tok en prat med fire elever i sjetteklasse, nemlig Maria Jasmin Myhre, Ane Skaslien Øyen, Simen Kvænrdal Nordengen og Mads Bertelsen Reis. De fire elevrådsrepresentantene er opptatt av sport, kjendiser og historier som ender godt.

– Jeg skulle noen ganger ønske at det jeg leser om i avisene er noe som ender godt. At det går bra i ulykker for eksempel, sier Ane.

Hun får støtte fra Maria Jasmin.

– Ja det står ofte om triste ting. Stort sett leser jeg tegneserier og kryssord. Men så hender det at jeg leser i sånne ungdomsblader også da. Da er det bilder av kjendiser og sånn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere