*Nettavisen* Nyheter.

Vil løfte nytt område i Groruddalen

Manglende vedlikehold av skolene og de lokale sentrene dras i rapporten fram som elementer som svekker nærmiljøet og har et betydelig potensial for et områdeløft. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Det er enighet om at Trosterud/Haugerud trenger ekstra hjelp for å forbedre et område med store utfordringer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er mange år siden Haugerud ungdomsskole fikk en ansiktsløftning. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

PARK: Planene er mange og potensialet store for en fremtidig Haugerudpark. Enn så lenge er det gjengrodd og forsøplet.

TROSTERUD/HAUGERUD: Tidligere i år ba politikerne i Bydel Alna administrasjonen om å utrede muligheten for et områdeløft på Trosterud/Haugerud.

Det er gjennomført en forstudie og hovedfunnene viser at området er blant de mest utsatte for dårlig levekår i Bydel Alna, med lav sysselsettingsandel (særlig blant kvinner), fattigdom i barnefamilier og stor andel på trygd eller sosialstønad.

– Bydelens strategiske plan sier vi skal ha fokus på de mest levekårsutsatte områdene. Vi er litt bekymret for Trosterud/Haugerud og analysen avdekker at vi kanskje bør ha et spesielt fokus på dette området, sier bydelsdirektør Tore Olsen Pran.

Les også: Redd bolighaier ødelegger miljøet

Dårlig vedlikehold

Pran understreker at boområdene har bra kvalitet og er ordentlig vedlikeholdt, men at det spesielt er sentrene og skolen som er preget av dårlig vedlikehold over lang tid.

(saken fortsetter under bildet)

Tore Olsen Pran

BYDELSDIREKTØR: Tore Olsen Pran

Forstudien konkluderer foreløpig med at et områdeløft kan være et hensiktsmessig tiltak i delbydelen, men at det vil ha begrenset effekt dersom man ikke får til et aktivt samarbeid med andre etater og virksomheter som har et engasjement i denne delen av Bydel Alna.

– Her må vi få til et samarbeid for å komme videre, sier Pran.

Les også: Han skal snart styre to bydeler og Vurderer å teste større bydeler

Må ha penger

Hvor fort utvikling kan skje på Trosterud/Haugerud er avhengig av politisk vilje og bydelens mulighet til å sette av penger på budsjettet til neste år. Bydelsdirektør Pran er hemmelighetsfull om 2015-budsjettet.

– Jeg har noen tanker om det, men det kommer ingen lekkasjer nå, det kommer i BU 20. november, sier Pran.

Det springende punktet for et løft i området er finansieringen. Regjeringen har foreslått kutt i Groruddalssatsingen, mens Venstre vil legge pengene tilbake i potten. Forhandlingene foregår i disse dager.

– Det er enighet om denne saken blant partiene lokalt. Vi tar tak i dette fra bydelens side, men vi er helt avhengige av statlig finansiering og må spille på lag med Eiendoms- og byfornyelsesetaten og andre kommunale aktører for å få dette til, sier BU-leder Knut Røli (Ap).

Andre saker fra Lokalavisene Oslo:

Barnehage får sjokkregning - må betale 210.000 mer til kommunen

Fortsatt prisvekst i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag