RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lytte til beboerne


HISTORISK VILLA: Bydel Østensjø er positiv til fortetting, men avvisende til utbyggingsforslaget for Oppsalveien 23-27. I vedtaket sitt fra 21. oktober påpeker de også at villaen til venstre i bildet er et av Oppsals eldste hus, og at en eventuell riving bør vurderes strengt.
HISTORISK VILLA: Bydel Østensjø er positiv til fortetting, men avvisende til utbyggingsforslaget for Oppsalveien 23-27. I vedtaket sitt fra 21. oktober påpeker de også at villaen til venstre i bildet er et av Oppsals eldste hus, og at en eventuell riving bør vurderes strengt. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Østensjø BU ber om at utbyggingsforslaget for Oppsalveien 23-27 avvises hvis grunneierne er imot.

OPPSAL: Mandag tok Østensjø bydelutvalg (BU) stilling til utbyggingsforslaget for Oppsalveien 23-27.
Her foreslår en utbygger å rive dagens hus for å bygge blokker på opptil seks etasjer.

Det som er spesielt i saken, er at utbygger verken eier tomtene eller har vært i kontakt med grunneierne.

LES OGSÅ: - Frekt, sier frisør på Oppsal, som nekter å flytte.

Avvises ved motstand

BU påpeker at man ikke er nødt til å eie tomter for å fremme utbyggingsforslag, men at det kan sies å ha betydning for gjennomførbarheten.

– Dersom grunneierne motsetter seg utbyggingsplanene, ber bydelen om at man avviser å behandle søknaden, skriver BU i vedtaket fra 21. oktober.

De ber om at forslaget avvises, da de ikke kan se at det er noe i planene som skulle tilsi at bydelen vil gi sin tilslutning til at forslagsstiller skal gå videre med planene.

Positive til fortetting

BU er i utgangspunktet positive til fortetting i Oppsalveien 23-27, men synes ikke forslaget er i tråd med intensjonene for utvikling av området.

BU peker på en mulighetsstudie for Oppsal, som anbefaler at utvikling av tomtene bør skje på en slik måte at den respekterer den omkringliggende småhusbebyggelsen.

– Bydelen har en klar oppfatning om at den foreslåtte utnyttelsen og byggehøyde på fem og seks etasjer ikke er i tråd med dette, uttaler BU.

De synes også det er uheldig at utearealene planlegges oppå bebyggelsen.

Historisk villa

I forslaget legges det opp til å rive huset i Oppsalveien 27, som skal være et av Oppsals eldste villahus.

– Bydelen kan ikke se at rivingen av den historiske villaen tilfører prosjektet en tydelig merverdi. En eventuell riving bør vurderes strengt og sees i forhold til hva prosjektet bringer med seg av nye funksjoner til området, uttaler BU.

Bekymret for trafikken

BU påpeker også at trafikksituasjonen i området vil bli krevende. De vil derfor at det skal foretas en helhetlig trafikkanalyse av Oppsal-området.

BU ber om at det ved en eventuell utbygging også tilrettelegges for et tilstrekkelig antall parkeringsplasser.

– Bydelen forventer at muligheten for gateparkering på nærmeste deler av Oppsalveien avvikles med tanke på å sikre akseptabel trafikksikkerhet og fremkommelighet i nærområdet, heter det i vedtaket.

BU vil også ha styrket kollektivtrafikken, samt ha fortau på begge sider av veien og sykkelfelt der det er hensiktsmessig.

LES OGSÅ: Sang for det nedlagte postkontoret på Oppsal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere