*Nettavisen* Nyheter.

Vil lytte til bydelens ønsker

Byrådet har ikke Staten med seg i jobben med å få flyttet fengselet.

GRØNLAND/TØYEN: – Bård Folke Fredriksen (H), byråd for byutvikling, har byrådet oppfylt vedtaket fra bystyret om å gå i dialog med justismyndighetene i denne saken?

– Fengselsvesenet i Norge er 100 prosent statlig, og det er Regjeringen og Justisdepartementet og Stortinget som bestemmer hvor fengslene skal ligge. Bystyret og byrådet bestemmer ikke dette. Byrådet har selvsagt for lengst formidlet bystyrets vedtak til regjeringen skriftlig, og vi har også hatt møte med justisminister Storberget for å formidle bystyrets syn, sier Folke Fredriksen.

Ny kopi

Han opplyser om at et avtalt oppfølgingsmøte mellom byråden og justisministeren blant annet om denne saken, ble avlyst av justisministeren.

– Vi registrerer at stortingsflertallet så sent som i fjor vedtok store utbyggingsplaner for fengselet. Men jeg gir meg ikke og vil oversende bystyrets syn til justisministeren en gang til, men denne gangen vil jeg også sende kopi til justiskomiteen der Bøhler selv er nestleder, slik at han kan følge opp denne statlige saken overfor sin partifelle justisministeren. (Knut Storberget, Ap, red. merk).

– Attraktivt boligområde

– BU-leder Hans Christian Lillehagen mener staten kanskje ville bli mer interessert hvis kommunen ferdigstilte Klosterenga Kulturpark og Hovinbekken ble åpnet gjennom parken som ligger rett utenfor murene. Kommentar?

– Jeg er overbevist om at staten har fått med seg at Oslo kommune over en 15-årsperiode har tatt store løft i Gamle Oslo. Bydelen fremstår nå som et attraktivt boligområde. Vi vil fortsette å utvikle Gamle Oslo og lytter gjerne til bydelens ønsker.

Folke Fredriksen peker blant annet på kjøp og opparbeiding av Middelalderparken, oppussing og bygging av barnehager og skoler, oppussing av Tøyenbadet, samt at parker og uteområder er rustet opp .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.