RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil misjonere mot islam

Startskuddet for Frontiers Norge har gått på Mortensrud. Den kristne organisasjonen retter seg mot muslimer.

MORTENSRUD: I sin lokale menighet i frikirken på Mortensrud introduserte Roar Haldorsen Strat sin nye geskjeft. Han er daglig leder for Frontiers Norge, en internasjonal misjonsorganisasjon med fokus på muslimer.

Hovedmålet vårt er å spre budskapet om Jesus, veien, sannheten og livet, forklarer Haldorsen Strat.

Misjonsdrift

Den nye organisasjonen vil først å fremst rette seg mot misjon i muslimske land.

Grunnleggeren for Frontiers fikk et hjerte for å nå inn i den muslimske verden fordi det er den delen av verden som er minst nådd av det kristne budskap, forklarer den nybakte lederen. Han forteller om 10-40 vinduet som er en betegnelse for det store muslimske området mellom den tiende og førtiende breddegrad. Han syntes det var mest naturlig å la startskuddet gå på hjemmebane. Han har vært involvert i frikirken lenge, og vil samarbeide med frikirkens pastor, Lloyd Tryland, i fremtiden.

Dette er to organisasjoner som lever sitt eget liv. Frontiers ledes og drives uavhengig av vår menighet. Samtidig ser vi fram til samarbeid på lokalt plan om Frontiers' agenda, sier Tryland.

For Haldorsen Strat betyr den nye jobben å være et bindeledd mellom lokale menigheter og de som reiser ut. Han oppfordrer folk som kan til å reise.

Har du et yrke som kan brukes i et muslimsk land, så reis ut og vær et vitne for Jesus i dèt landet, sier han med et smil.

Må velge selv

Vi må respektere mennesker der de er, og så får de ta frie valg, sier lederen. Selv om begge de kristne lederne har som mål å spre det kristne budskap og la det være opp til hvert enkelt menneske å velge religion, legger de ikke skjul på at de ønsker at muslimer skal konvertere.

Vi mener jo at vår tro er det riktigste og det beste for alle, smiler Haldorsen Strat. Likevel understreker begge at de respekterer at andre har en annen tro, men at det først og fremst er viktig at alle får en reell mulighet til å høre hva det kristne budskapet er.

Vi føler jo nettopp at utfordringen her på Søndre Nordstrand er veldig konkret i forhold til våre nye landsmenn, sier lederen som i disse dager er i full gang med sin nye jobb.

I Oslo Søndre Frikirke har mange annen bakgrunn enn norsk. Menigheten har i tillegg en rekke tilbud til alle i nærmiljøet, inkludert asylmottaket på Klemetsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere