Vil øke skatten med 3 milliarder kroner i Oslo

Raymond Johansen (Ap) mener det er avgjørende med eiendomsskatt i Oslo, dersom byen skal klare å ta imot befolkningsveksten.

Raymond Johansen (Ap) mener det er avgjørende med eiendomsskatt i Oslo, dersom byen skal klare å ta imot befolkningsveksten. Foto: Varfjell, Fredrik (NTB scanpix)

Slik skal Ap finansiere eldreomsorg og barnehage.

OSLO: - Oslo trenger et taktskifte, fordi vi må forme en offensiv politikk for å håndtere veksten. På to år vokser Oslo like mye som det er innbyggere i Molde, rundt 22.000, sier byrådslederkandidat Raymond Johansen (Ap) til VG.

Han angriper ordfører Fabian Stangs bastante uttalelser om at Oslo ikke skal få eiendomsskatt, så lenge han sitter i ordførerstolen. Johansen mener den sittende ordføreren nærmest er prinsipiell motstander av eiendomsskatt, og viser til at flere andre Høyre-styrte storbyer har innført eiendomsskatt.

Les også: Sandberg vil granske tankegodset i moskeene

Arbeiderpartiet har foreslått det de mener er en moderateiendomsskatt, der rundt 25 prosent av boligene i Oslo vil få mer skatt. Bunnfradraget skal ligge på fire millioner kroner.

- Det ligger an til rundt 300 millioner kroner i året fra boliger og opp mot en milliard på næringseiendom i året. Med ikrafttredelse i 2016 vil det gi rundt tre milliarder kroner, sier Johansen til VG.

Les også: Slik stoppes sex-kjøperne i Oslo

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.