*Nettavisen* Nyheter.

Vil opprette bydelspatrulje

Bydel Østensjø ønsker å etablere en bydelspatrulje som skal ta vare på miljøet i bydelen og samtidig gi ungdom arbeidstrening.

ØSTENSJØ: Bydelspatruljen skal jobbe med registrering og fjerning av søppel, tilgrising og vrak i bydelen.
Ja dette er et flott prosjekt som både skal ta vare på ungdommen og holde bydelen ren, sier bydelsrepresentant Marit Stakvik Jørgensen (Ap).
Mandag skal saken opp i bydelsutvalget i Østensjø.

Ungdom

Registreringen og noe av arbeidet skal utføres av personer på tiltak, mens en del oppgaver skal utføres med profesjonell assistanse.
På kort sikt er det foreslått å gi disse oppgavene til to eksisterende grupper.
Utekontakten i bydel Østensjø har allerede et prosjekt for sysselsetting og aktivisering av ungdom som dropper ut av videregående skole. I forslaget heter det at en bydelspatruljen vil være en konkret og overkommelig arbeidsoppgave for et sysselsettings- og aktiviseringsprosjekt for ungdom med oppfølging fra utekontakten.
Vi forsøker å fange opp og sysselsette ungdom som dropper ut av skolen og behovet er stort, forteller Jørn Skau, leder for utekontakten i Østensjø.

Arbeidstrening

Bydelens kvalifiseringssenter har fra før et samarbeid med Areal og Boligservice (ABS) når det gjelder tiltaksplasser. Personer som sysselsettes gjennom virksomheten rekrutteres fra sosialtjenesten og friomsorgen. ABS har stilt seg positive til å videreføre et slikt samarbeid.
På litt lengre sikt ønsker bydelen å etablere en prosjektgruppe i forbindelse med at Sørli gård skal utvikles til besøksgård. Det gir mulighet for å opprette arbeidstrenings- og aktivitetsgrupper også der. Disse gruppene kan i tillegg til driftsoppgaver på gården ha bydelspatrulje-virksomhet som en av sine faste oppgaver.
Praktiske og økonomiske konsekvenser ved å etablere bydelspatrulje som et permanent tiltak skal vurderes i forbindelse med budsjettet for 2007.
Det var bred enighet om forslaget da det var oppe i komiteen for bydelsutvikling, miljø og kultur. Derfor vil forslaget sannsynligvis bli vedtatt i bydelsutvalget på mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag