RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større sikkerhet og utvidede åpningstider er blant det Munch-museet kan kose seg med i åra som kommer.
Større sikkerhet og utvidede åpningstider er blant det Munch-museet kan kose seg med i åra som kommer. Foto: Arkivfoto

Vil overlate Munchs skjebne til stiftelse

Byrådet er positive til å opprette en stiftelse for å realisere et nytt Munch-museum.

OSLO: – Dette forslaget inneholder interessante tanker og ideer som bringer noe nytt inn i debatten, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Bystyret blir ikke enige

Det var Frp med Carl I. Hagen i spissen som kom med forslaget om en egen stiftelse. Han begrunner forslaget med at bystyret ikke blir enige.

– Det er ikke mulig å danne et flertall for et nytt Munch-museum med dagens sammensetning av Oslo bystyre, sier Carl I. Hagen, og fortsetter:

– Jeg fremmer derfor et nytt forslag som jeg håper kan bidra til at bystyret kan samle seg om en ny organisering av arbeidet for å få på plass et Munch-museum som er Munch sine verker verdig.

Ber staten ta ansvar

Byrådet er positive til forslaget, som innebærer at de skal undersøke muligheten for å etablere en stiftelse eller aksjeselskap sammen med staten og private for å få realisert et nytt Munch-museum.

– Vi har et felles ansvar for å ivareta denne verdensarven, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), som mener staten må bistå for å realisere et nytt museum.

– Jeg ser det som naturlig at staten bidrar til å finansiere Oslos viktigste kulturbygg, på samme måte som de har bidratt andre steder i landet, sier han.

LES OGSÅ:

Tøyen kan få Munch-museet billig

En lang og kronglete vei frem til enighet

LEDER: «Tøyen – stedet politikerne glemte»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere