Gå til sidens hovedinnhold

Vil overvåke skolen

Allerede før den nye Ammerud skole har åpnet, har et vindu blitt knust. Nå vil skolens driftstyre og rektor innstallere overvåkingskameraer på skolen.

Ammerud: Vi ønsker videoovervåking på kveldtid og i helgene når skolen er stengt, forteller rekort Åse Vigdis Degerud. Til høsten står den splitternye skolen klar til innflytting for elevene, men nå er skolens ledelse redd for at den moderne byggningen også vil tiltrekke seg pøbler.
Driftsstyret søkte byrådsavdelingen om tillatelse til å sette opp kameraer fordi vi har erfaring med hærverk på den gamle skolen. Etter at gymbygget ble revet har det vært mindre tagging og annet hærverk i år, men vi er redd for at den nye bygget skal bli utsatt for mye av dette. Vi får en flott ny skole og vi vil unngå hærverk og tagging som er vanskelig å fjerne. Det er både dyrt og tidkrevende å reparere skader og vi håper videoovervåkingskameraer kan virke prevantivt mot dette, sier rektor.

Avslag

Driftstyret sendte søknadsbrevet til byrådsavdeling for barn og utdanning i fjor vinter, men fikk avslag i februar.
Styret forsto ikke begrunnelsen til avdelingen hvor de ble oppfordret til å bruke foreldre og andre voksenpersoner til å patruljere området for pøbler.
Vi reagerte på svaret for det har jo aldri vært hensikten vår å ha overvåking av skolen når det er elever og lærere her, og de kan jo ikke mene at det er foreldrenes ansvar å skulle passe på byggningen etter skoletid, sier driftstyreleder Mette Lier.
Vi har derfor sendt et brev tilbake hvor vi ber om en forklaring. Det kan jo hende at det har oppstått en misforståelse.
Svaret ble sendt i april og skolen har ikke mottatt en konkret tilbakemelding. Byråd Torger Ødegaard (H) har derimot forsikret dem om at han vil reevaluere saken.
Jeg vet det er andre skoler som har søkt og fått avslag. Noen skoler bruker nå sukkerlake på byggene for å gjøre det lettere å fjerne taggingen, men det er jo ikke bare det som er problemet. Vi har jo allerede fått et vindu knust på den nye skolen, og har flere på den gamle, forteller rektor, og viser til en svart plate til inngangspartiet på den gamle skolen hvor et vindu er knust. Rektor og Mette Lier forsikrer om at kameraene bare vil være i bruk etter skoletid.
Jeg vet noen skoler er plaget av mye hærverk under skoletid, men det prøver vi å håndtere selv. Vi vil bare bruke overvåkingskameraer når skolen er stengt.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21