RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil råkjørerne til livs


Skiltet ved «inngangen» til Ulvøya ber bilførerne ta hensyn og dempe farten. Sigurd Andre Kristoffersen, Eva Anita Lid og hunden Lillegutt oppleverdaglig at bilene raser forbi langt over tillatte fart på 30 km/t. Bilen på bildet holder imidlertid fartsgrensen. Foto: Aina Moberg
Skiltet ved «inngangen» til Ulvøya ber bilførerne ta hensyn og dempe farten. Sigurd Andre Kristoffersen, Eva Anita Lid og hunden Lillegutt oppleverdaglig at bilene raser forbi langt over tillatte fart på 30 km/t. Bilen på bildet holder imidlertid fartsgrensen. Foto: Aina Moberg
Sigurd André Kristoffersen mener at hele 90 prosent av Ulvøyas beboere kjører altfor fort mellom brua og Måkeveien. Han ber bilførerne ta mer hensyn til fotgjengerne.

ULVØYA: Kristoffersen bor i Vargveien, et par hundre meter inn på øya. Han ønsker ikke å fremstå som en sinna nabo.

– Jeg har bare lyst til å minne de øvrige 270 husstandene om at det bor noen på eiendommene før man kommer til Måkeveien også. Og at 30 km/t gjelder for hele Ulvøya, ikke bare foran deres egen port, sier han.

Daglig opplever Kristoffersen at bilførere trykker litt ekstra på gasspedalen på den rette strekningen til og fra Ulvøyabrua.

Kjører i brua

– Det er ganske «riski» her av og til. Jeg har sett bilførere som ikke klarer svingen ved brua og treffer gjerdet istedenfor. Skoleelever, voksne på vei til og fra bussen på Mosseveien, og vi som går tur med hunden er alle like redde for at det er en av oss som blir truffet av en bil neste gang, sukker han.

– Nå som det er så mørkt morgen og kveld, er det spesielt viktig at alle kjører roligere og viser hensyn. Og selvsagt at vi fotgjengere bruker refleks, legger han til.

Kristoffersen og to av hans naboer har forøvrig en ekstra grunn til å be andre bilister ta mer hensyn.

– Vi har en bratt bakke med en smal utkjørsel fra vår eiendom ut i Vargveien. Det er ikke enkelt å komme seg ut med bilen når noen kommer feiende forbi i god fart akkurat i det jeg er kommet opp på toppen, forteller han.

Radarkontroll

Sigurd André Kristoffersen har ved flere anledninger henvendt seg til politiet på Manglerud for å få gjennomført en radarkontroll.

– Jeg blir dessverre bare henvist videre til en annen avdeling i politiet, og så langt har det ikke skjedd noe. Men den dagen poltiet foretar en radarkontroll i Vargveien vil det ryke sertifikat i hopetall. Det er jeg ikke i tvil om, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere