*Nettavisen* Nyheter.

Vil rasere idyll på Høybråten

Byutviklings- komiteen går inn for sykehjem på Høybråten. Aksjonskomiteen fortviler over at iveren etter statlig støtte vil rasere hele grøntområdet.

Høybråten: Mellom jernbanen og et stille etablert boligområde på Høybråten, ligger en liten grønn plett. En skogkledd tomt på tjue mål skal avskoges og bli byggeplass. Området kalles "Blåbærskogen" av de innfødte, og brukes flittig av både skoler og de som bor i området.
Byutviklingskomiteen vedtok 15. februar å si nei til et planinitiativ fra Intressegruppa for varig vern av den planlagte sykehjemstomta på Høybråten. Bare Venstre stemte imot.

Skuffet

Vi er skuffet men ikke overrasket over beslutningen, sier medlem av aksjonsgruppa Lars Gylder.
Han hadde håp om at tomten skulle bli et varig vernet friareal. Aksjonsgruppas neste utspill blir å følge opp planinitiativet med et planforslag. Dette vil sikre en ny behandling på et høyere plan. Det gir inntressegruppa mulighet for å kreve at saken blir tatt opp i bystyret. Dette krever de i henhold til paragraf 30 i bygningsloven.

Urealistisk

For å få statlig støtte, må sykehjemmet være ferdigstilt i løpet av 2007. Etter den tid er ikke de statlige midlene tilgjengelige.
Det er viktig for oss nå å vinne tid slik at prosjektet blir urealistisk å gjennomføre, sier Johan N. Ulrichsen, som også er medlem av aksjonskomiteen.
Selv om aksjonsgruppa har fått nei til planinitiativet, så jobber de fortsatt imot sykehjemmets plassering, og vil fortsette arbeidet med å få det plassert på en annen og bedre egnet tomt. De presiserer også at de ikke på noen måte er motstandere av sykehjemsutbygging. Det er bare plasseringen som de protesterer imot.

Ikke hørt

Verken barn eller eldre er tjent med en plassering på tomta her på Høybråten hevder aksjonistene.
Vi jobber opp mot fylkesmannen og barneombudet for å påpeke at verken de eldre eller barna har blitt hørt i denne saken. De har heller ikke fått anledning til å uttale seg, sier Lars Gylder.
Han påpeker også at i planleggingen er alt som heter atkomst og tilførselsveier glemt. Økt trafikk er det ikke plass for uten store inngrep og ulemper for beboerne.
Slik som veiene her framstår nå på vinterstid er de knapt framkommelige til fots. Her er det full stans i trafikken om to biler møtes, avslutter Lars Gylder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.