RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aud Kvalbein (KrF), Knut Even Lindsjørn (SV), Rune Gerhardsen (A) og Guro Fjellanger (V) har nå gjennom et brev til byrådet tatt initiativ til å få oppgradert EKT rideskole og husdyrpark.
Aud Kvalbein (KrF), Knut Even Lindsjørn (SV), Rune Gerhardsen (A) og Guro Fjellanger (V) har nå gjennom et brev til byrådet tatt initiativ til å få oppgradert EKT rideskole og husdyrpark.

Vil redde EKT

I mange år har det vært arbeidet for å få satt EKT rideskole og husdyrpark i stand. Nå ber fire partier byrådet om fortgang i saken.

EKEBERG: «EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg har gjennom mange år vært et velbrukt og populært tilbud til barn, ungdom og familier over hele byen, med blant annet terapiridning som én viktig aktivitet. Det vil antagelig være en tilnærmet enstemmig positiv holdning til EKTs virksomhet blant byens borgere. Derfor er det viktig at EKT også i fremtiden får trygge og forutsigbare rammer for sin virksomhet.»

Slik innleder bystyregruppene til Arbeiderpartiet, SV, Venstre og KrF et brev til byrådsavdelingene for miljø og samferdsel og byutvikling.

Vi som har skrevet under dette brevet har registrert at EKT gjennom mange år har slitt med å få avklaring fra kommunen om sine vilkår og muligheter til å drive videre. Vi henvender oss derfor til byrådet med anmodning om, i samarbeid med EKT, å komme til bystyret med en sak som sikrer slike trygge og forutsigbare rammer, sier Aud Kvalbein (Nordstrand) som både er gruppeleder for KrF og varaordfører.

Har ikke penger

En vesentlig bakgrunn for at EKT forfaller, er at driverne ikke har penger til vedlikehold. Tidligere hadde de inntekt fra kafédriften i Søylehuset. Men helt fra 1991 har Per Hindal drevet stedet og etter hvert hatt inntektene. EKT har bedt om å få tilbake driften - og inntektene - men dette er avvist. I en byrådssak fra i fjor ble det sagt at det som en kompensasjon skal vurderes å tildele EKT et årlig driftstilskudd.

«For å sikre nåværende drift av EKT mener vi det er nødvendig å gi en engangskompensasjon som kan dekke tapte inntekter i perioden fra EKT mistet inntektene fra kafédriften i Søylehuset og fram til i dag, og i tillegg bevilge et årlig beløp til driften framover», heter det i brevet. Og de legger til:

«EKT disponerer leiligheten i Søylehuset, blant annet for å gi overnattingsmuligheter for personale som har nattvakter ved ridesenteret. Dette er nødvendig for å sikre tilsyn med dyrene og anlegget, og det er viktig at denne retten går klart fram av avtaler framover.»

Søylehuset

Men det er ikke bare selve EKT-anlegget som trenger oppgradering.

«Selv om det er forskjellig driftsansvar for EKT og Søylehuset, oppfattes de av publikum som deler av samme anlegg. I forhandlingene om driften av Søylehuset ville EKT forplikte seg til å oppgradere Søylehuset. Så vidt vi vet har ikke Per Hindal påtatt seg en tilsvarende forpliktelse. Det er av stor betydning at Søylehuset får den nødvendige oppgradering, og vi mener at dette må skje i et samarbeid mellom Per Hindal og EBY», heter det i brevet.

Oppgradering av EKT

Også selve anlegget med bygg og uteområder må oppgraderes. EKT-senteret har fått omfattende og kostnadskrevende pålegg fra kommunale og statlige myndigheter, og det er i tillegg avdekket byggtekniske svakheter som må utbedres. Dette gjelder blant annet taket over ridehallen.

«Deler av dette beløpet kan lånefinansieres og betjenes innenfor EKTs egen drift. Det pålagte og nødvendige arbeidet er såpass omfattende at det vil være fornuftig å se dette i sammenheng med en generell modernisering av anlegget slik at det vil være funksjonelt også i lang tid framover. I gjeldende kontrakt er EKT pålagt å gjøre disse utbedringene innen 01.06.2009, og må innen samme tidspunkt ta stilling til om de vil videreføre festeavtalen. For at det skal være mulig for EKT å overholde tidsfristen, trengs en snarlig avklaring på finansieringen, herunder kommunens bidrag, av en slik opprustning.»

Omgjøre EKT til stiftelse

EKT har helt til nå vært drevet som en familiebedrift.

Vi er kjent med at EKT selv har vurdert å organisere senteret som en stiftelse, sier Kvalbein og får nikkende bekreftelser fra Rune Gerhardsen (A), Guro Fjellanger (V) og Knut Even Lindsjørn (SV) som Nordstrands Blad møter på EKT.

Vi tror dette vil være en god løsning, ikke minst for å få en ryddig organisering med sikte på god og betryggende drift og økonomistyring av ridesenteret framover.

Med det initiativet vi har tatt overfor de to byrådsavdelingene, håper vi det blir funnet langsiktige løsninger, sier Rune Gerhardsen.

Og vi vil gjerne bidra med det vi kan for å sikre driften og virksomheten av et av byens mest populære anlegg for barn, ungdom og familier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere