RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil redde eldresenteret


Grønland flerkulturelle eldresenter frykter nedleggelse. Her da brukerne demonstrerte under forrige ukes møte i bydelsutvalget. FOTO: LARS ROAR RUD
Grønland flerkulturelle eldresenter frykter nedleggelse. Her da brukerne demonstrerte under forrige ukes møte i bydelsutvalget. FOTO: LARS ROAR RUD
Ap foreslår å gi 2 millioner kroner til flerkulturelle eldresenter når revidert budsjett skal behandles i juni.

GRØNLAND: Grønland flerkulturelle nærmiljøsenter er trua med nedleggelse, etter at det ble kjent at Bydel Gamle Oslo må kutte hele 22 millioner kroner. Nærmiljøsenteret har blant annet et svært populært tilbud til eldre med flerkulturell bakgrunn.

– Vi protesterer mot nedlegging og flytting, og vi er mange. Integreringen må fortsette, sa Hjørdis Johnsen ved nærmiljøsenteret, til klappsalver.

Sparer 1 million kroner

Under møtet i bydelsutvalget (BU) sist torsdag var eldresenteret et av tiltakene som ble foreslått nedlagt. Dette skal bydelen spare 1 million kroner på. Nærmiljøsenteret benyttes daglig av opp mot femti personer. Mange av disse har ikke noe annet sted å samles, dersom nærmiljøsenteret legges ned.

Les også: – Står samlet når det er tøffe tak

Det vil Aps bystyregruppe gjøre noe med.

– Jeg har all mulig forståelse for de disposisjonene BU må gjøre, men dette er et av ytterst får steder i Oslo der man har tatt det faktum at også innvandrerbefolkninga blir eldre på alvor, sier Trond Jensrud (Ap).

Han mener det er viktig at bystyret ser alvoret i at denne gruppa nå kan miste et av få tiltak, og sammen med resten av Aps gruppe foreslår han å bevilge to millioner kroner i strakstiltak for å redde nærmiljøsenteret.

– Så vidt jeg kjenner til er det bare dette tilbudet på Grønland og et på Grünerløkka for eldre med minoritetsbakgrunn. Det er ikke så vanskelig å forstå at mange bydeler ikke klarer å bygge det opp, for det er sånn at det er enda vanskeligere å komme inn i et nytt miljø hvis du er 65-70 år, sier Jensrud til Østkantavisa.

Foreslår strakstiltak

– Det vi kommer til å gjøre fra er å foreslå et strakstiltak i revidert budsjett, som skal behandles i juni, å legge inn et par millioner kroner som strakstiltak for flerkulturelle aktiviteter på eldresentre, sier Jensrud, som påpeker at selv om tiltaket skal gjelde hele byen, vil det være med på å redde Grønland flerkulturelle nærmiljøsenter.

– Dette er penger som skal gå til hele byen, men det vil føre til at man kan redde tilbudet på Grønland i år, ettersom det ikke er så mange andre slike tiltak, sier han.

– Så vidt jeg har forstått trenger de én million kroner for å fortsette driften. Dersom vi setter av to millioner kan vi i tillegg bidra til å starte opp liknende tilbud andre steder. Og så får vi eventuelt følge dette opp i det ordinære budsjettet senere, sier Jensrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere