*Nettavisen* Nyheter.

Vil redde Tokerud skole

Ahtithan Kumarasamy (Ap) er sint over forlaget om å rive skolen.

"Rasering" kalte politikerne den foreslåtte rivingen av Tokerud skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lærer Wenche Solvang Melbye.

BYDEL STOVNER/BYDEL GRORUD: Utdanningsetaten har en lang liste med forslag for å gjøre skolesituasjonen i byen bedre. Kapasiteten i skolene sprenges, og elevtallene blir stadig høyere. Skolene trenger mer plass.

I skolebehovsplanen, som skal behandles til høsten, foreslår utdanningsetaten å rive Tokerud skole. Alternativet er å benytte seg av den gamle sykehjemstomta på Stovner, eller utvide og flytte elevene over til Haugenstua skole.

- Undervisningsbygg sier at det er noe i grunnforholdene som gjør at skolen ikke kan bygges opp der den er nå. Skolen ligger på myr. Det er på grunn av sopp og setningsskader skolen må rives, informerte avdelingsleder Reidun Myster Beier.

Slikt går ikke upåaktet hen.

Drapstruet

- Tokerud skole er drapstruet for fjerde gang. Vi vil ikke bygge vegg i vegg med Stovner senter, for vi vil ikke at elevene skal henge der. Vi vil heller ikke bygge rett ved Stovner skole, da elevene vil søke seg til eldre personer, sa Wenche Solvang Melbye, lærer og tidligere bydelspolitiker, til politikerne på Stovner.

Hun viste også til de gode resultatene ved Tokerud skole og ventelisten.

- La oss stå sammen om å ha Tokerud skole der den er, sa Melbye.

Bygg på samme sted!

Og stå sammen gjorde bydelspolitikerne på Stovner. Ingen av dem var særlig begeistret over å rive Tokerud skole og argumentet om grunnforholdene kjøpte ikke politikerne.

- Vi vil bygge en ny og større skole på den adressen skolen er i dag, sa Elisabeth Myrhol (SV) og fikk med seg hele BU på laget. De var alle enige om at man burde kunne bygge skole på eksisterende adresse.

- Det er ikke umulig å bygge på tomten skolen er i dag, kommenterte Per Opsal (H).

Politikerne kommer til å stå fast på at skolen må gjenreises på samme tomt.

Rødtvet må utvides

Bydelspolitikerne på Grorud på sin side er bekymret over sprengt kapasitet ved sine skoler. Mest bekymret er de for Rødtvet skole.

- Skolen trenger et tilbygg eller en pavillion som kan huse flere klasser. Nå blir samlingssalen i skolen tatt som klasserom. Vi vil bygge ut Rødtvet skole, sier BU-leder, Anders Røberg-Larsen (Ap).

Han forteller også at situasjonen rundt de videregående skolene er bekymringsfull.

- Bredtvet vgs ble lagt ned i forrige runde, og Bjerke skulle bygges på. Dette har ikke skjedd. Sogn og Helsfyr videregående skoler venter vi også på, sier han.

Både rektor og FAU leder møtte opp til Grorud bydelsutvalgs møte. Rektor ytret bekymring over plassmangelen og fortalte at de har tatt i bruk tekstil- og musikkrom og nå står scenen for tur, så de har virkelig ikke mer kapasitet.

Bydelspolitikerne på Grorud står fast på sitt og ber utdanningsetaten om å utvide Rødtvet skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.