RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil reservere p-plasser for miljøbiler


Det mener Håvard Kvistle i norske Buddy. Nå får miljøbilene muligens boltre seg fritt på byens P-plasser. Arkivfoto
Det mener Håvard Kvistle i norske Buddy. Nå får miljøbilene muligens boltre seg fritt på byens P-plasser. Arkivfoto
Høyre fremmer i dag et forslag i Finanskomiteen i Oslo om at 70 prosent av byens kommunale parkeringsarealer skal reserveres klimavennlige biler innen år 2025.

OSLO: Med dette ønsker vi å motivere bileiere til å tenke miljø og klima når de skifter ut sin bil i årene fremover, sier Per-Trygve Hoff, medlem av Finanskomiteen for Høyres bystryregruppe, til Lokalavisene Oslo.

Hoff fremhever at Høyre fortsatt ønsker å gjennomføre en betydelig opprustning av kollektivtilbudet i Oslo, men at selv et godt kollektivtilbud aldri vil kunne erstatte bilen helt.

Vårt ønske er at de som av ulike private eller yrkesmessige årsaker MÅ benytte bil i sentrum, velger klimavennlige kjøretøy. Vi tror at tilgjengelige P-plasser vil kunne være et enda sterkere insentiv til å velge miljøvennlig, sier Hoff.

Innstrammingen er foreslått å skje gradvis, og Hoff håper at dagens forurensende forbrenningsteknologi vil være gammeldags i 2025.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere