Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil rive andres hus og bygge blokker

NYE PLANER: En eiendomsutvikler mener dette boligkvartalet rett vis a vis Oppsal t-banestasjon egner seg godt til videreutvikling, og har laget et utbyggingsforslag som innebærer bygging av tre blokker. Grunneierne er foreløpig ikke involvert i planene.
NYE PLANER: En eiendomsutvikler mener dette boligkvartalet rett vis a vis Oppsal t-banestasjon egner seg godt til videreutvikling, og har laget et utbyggingsforslag som innebærer bygging av tre blokker. Grunneierne er foreløpig ikke involvert i planene. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Uten å ha diskutert med grunneiere, har en eiendomsutvikler laget et utbyggingsforslag for Oppsalveien 23-27. Forslaget innebærer riving av flere eneboliger, frisør og storkiosk.

OPPSALVEIEN: Disse husene på hjørnet Østmarkveien-Oppsalveien omfattes også av utbyggingsforslaget. Foto: Nina Schyberg Olsen

OPPSAL: Det er eiendommene Oppsalveien 23 bcde, 25 og 27 som foreslås videreutviklet.

Inspirert av tankesmia for fremtidig utvikling av Oppsal, har Mantin Eiendom laget et utbyggingsforslag som de har sendt inn til vurdering hos Plan- og bygningsetaten.

I forslaget legges det opp til å rive eksisterende bebyggelse, for å bygge tre boligblokker på tre til seks etasjer med parkeringskjeller og noe forretningslokaler.

Eiendomsutviklerne mener den sentrale beliggenheten med nærhet til kollektivtransport og offentlige tilbud på Oppsal gir stort potensiale for boligutvikling.

Les Plan- og bygningsetatens rapport om tankesmia på Oppsal her

Tre blokker

Det aktuelle området grenser til både Oppsalveien, Østmarkveien og Aagots vei.

Blokken mot Oppsalveien-Aagots vei er på fem etasjer, med forretning i førsteetasje.

Blokken mot Oppsalveien-Østmarkveien er på seks etasjer med kundeparkering i førsteetasje.

Disse to blokkene mot Oppsalveien er tegnet med utvidede førsteetasjer, der taket ønskes brukt som utearealer.

Den tredje blokken har tre etasjer og ligger til Aagots vei.

LES FLERE SAKER FRA OPPSAL HER

Eier ingen av tomtene

Mantin Eiendom eier ingen av eiendommene de foreslår å videreutvikle. De har heller ikke vært i kontakt med grunneiere for å høre om de er interessert i å selge.

– Dette er bare tanker, det er ikke konkrete planer, sier Erik Karlsen i Mantin Eiendom.

Han ser helst at Nordstrands Blad ikke skriver om saken på dette tidspunktet, da han mener det er uheldig at grunneierne skal få vite om det gjennom avisen.

– Basert på tankesmia for Oppsal har vi sett på området og diskutert med en arkitekt. Vi har kun laget et forslag og sendt inn en forespørsel til kommunen for å få en tilbakemelding på om dette er interessant eller ikke, sier Karlsen.

– Når vi får en tilbakemelding vil vi vurdere om vi skal gå videre med dette eller ikke. Hvis de er positive vil vi ha et informasjonsmøte med grunneiere, og det er fritt opp til dem om de vil selge eller ikke. Hvis kommunen er negativ legger vi saken død, sier Karlsen.

På spørsmål om det er vanlig å legge slike planer for andres eiendommer svarer han følgende:

– Noen ganger går man konkret ut og kjøper opp tomter. Andre ganger ber man kommunen om en tilbakemelding før man går videre, sier Karlsen.

Plan- og bygningsetaten (PBE) opplyser på generell basis at dette er et tema som de ikke har så mye erfaring med.

– Men skulle det være slik at vi mottar en søknad om utbygging på en eiendom som eies av noen andre enn tiltakshaveren, og vedkommende som eier motsetter seg utbyggingsplanene, vil nok Plan- og bygningsetaten avvise å behandle søknaden etter pbl. § 21-6. Vilkårene om at det fremstår som klart for bygningsmyndighetene at tiltakshaver ikke har de privatrettslige rettighetene søknaden forutsetter er da oppfylt, sier kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i PBE.

LES OGSÅ: Vil bygge rekkehus og blokker ved Oppsal gård

Bydelen er skeptisk

Utbyggingsforslaget skal behandles i Østensjø bydelsutvalg mandag 21. oktober.

I sakspapirene kommenterer bydelsadministrasjonen at foreslått blokkbebyggelse er av en helt annen karakter enn nærliggende bebyggelse.

Bydelsadministrasjonen mener at forslaget legger opp til en langt høyere utnyttelse enn eksisterende bebyggelse og hva småhusplanen tillater.

Bydelsadministrasjonen påpeker også at området allerede er svært belastet med trafikkproblemer.

De mener derfor at det bør utarbeides en trafikkanalyse, som beskriver forslagets innvirkning på trafikkøkning i området og ulykkesrisiko tilknyttet denne.

LES OGSÅ:

Lokalpolitikere vil forby gateparkering på Oppsal og Rognerud

Beboere i Oppsalveien vil ha bom

Vil ha barnehage og 120 boliger på Oppsal senter

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!