Vil rive praktvilla på Volvat

Denne villaen står i fare for å bli revet om ikke byutviklingskomiteen i rådhuset endrer Plan- og bygningsetatens innstilling.

Denne villaen står i fare for å bli revet om ikke byutviklingskomiteen i rådhuset endrer Plan- og bygningsetatens innstilling. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Bydel Vestre Aker reagerer kraftig på at en villa på Volvat skal rives.

VOLVAT: I Tårnveien, like ved Diakonhjemmet, har Plan- og bygningsetaten akseptert riving av en stor villa fra 1908. Dette for å gi plass til et leilighetskompleks.

Del på Facebook

Etaten viser til at eiendommen ikke er regulert til spesialområde for bevaring og at det ikke er juridisk hjemmel for å nekte riving.

Byantikvaren anbefaler at villaen bevares ut fra husets kulturhistoriske og arkitektoniske verdi. Samtidig sier Byantikvaren at etaten ikke vil nedlegge forbud mot tiltak.

Kulturrasering

I siste bydelsutvalgsmøte gikk et enstemmig utvalg skarpt ut mot planene om riving av den godt vedlikeholdte villaen. Saken skal opp i byutviklingskomiteen i rådhuset til behandling.

– Dette er snakk om kulturrasering. Tårnveien er en kulturhistorisk vei med flotte bygninger. Denne villaen ligger på det høyeste punktet på Volvat og er godt synlig fra flere kanter. Byantikvaren vil i prinsippet at den skal bestå. Villaen skal bevares, sa Høyres Jane Steenbuch.

Svært sjelden fredning

Terje Bjøro (V) informerte om at Venstre og SV i byutviklingskomiteen i rådhuset ville gå inn for bevaring.

– Jeg forutsetter at Høyre i bydelsutvalget vil ta denne saken opp med Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomiteen, Hermann Kopp, sa Bjøro.

– Det er svært sjelden at Byantikvaren går inn for fredning, men her bruker likevel Byantikvaren sterke ordelag for bevaring. Det ser ut som Plan- og bygningsetaten går inn for riving av alt som ikke er fredet, sa Ellen Lerberg (SV).

Det er ventet at saken kommer til behandling i byutviklingskomiteen rett over sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag