*Nettavisen* Nyheter.

Vil samarbeide om Alnaelva

Alnaelvas Venner vil ha et samarbeid med Friluftsetaten for å kunne gjøre Alnaelva til et sted der både mennesker, dyr og planter vil trives.

Furuset: Alnaelvas venner har mange planer for Alnaelva, men samtidig må organisasjonen ta hensyn til miljø og biologisk mangfold. Organisasjonen ønsker derfor et samarbeid med Friluftsetaten om en sunn og effektiv opprydding.
Vi har opplevd på tidligere Rusken-aksjoner at folk spør hva de kan ta. De vil gjerne ta mye. Vi vil derfor vite hva vi ikke kan ta og hvorfor, sier leder Karin Gullichsen i Alnaelvas venner. Forrige onsdag inviterte organisasjonen derfor til foredrag med vassdragskoordinator Runar Ovesen fra Friluftsetaten. Han fortalte om behovet for vegetasjonsbelter langs vassdrag og alt liv som finnes i og rundt vassdragene. Samtidig presenterte han mulige løsninger på en turvei langs elva gjennom Nylandsområdet og hvilke inngrep som bør og ikke bør gjøres.
Runar Ovesen var også positiv til en felles tur med Alnaelvas venner og Friluftsetaten langs elvas mindre pene områder, der organisasjonen kan lære om hvilke ufarlige inngrep som kan gjøres. Dette gleder Karin Gullichsen.
Vi er avhengige av et samarbeid med Friluftsetaten, sier hun.
På skolebenken
Samarbeidet skal nå videreutvikles ved at en del av medlemmene i Alnaelvas venner setter seg på skolebenken og går i dybden. En gruppe skal nemlig delta på et kurs i regi av Friluftsetaten, der de får nærmere opplæring i det biologiske mangfoldet langs elva. Dette skal senere brukes ute i felten.
Vi vil ha en egen gruppe som jobber spesielt med biologisk mangfold. Det er viktig å sette seg inn i det. Deretter kan vi gå ut og rydde, sier Karin Gullichsen.
Hun håper også å få med Friluftsetaten på en større utgave av Rusken en real oppryddingsaksjon langs elva. Hensatte komfyrer og annet stort skrap er nemlig ikke noe Alnaelvas venner får ryddet bort for egen maskin.
Et samarbeid om en slik Rusken-aksjon er helt nødvendig, slår Karin Gullichsen fast.

Vi er avhengige av et samarbeid med Friluftsetaten
Karin Gullichsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.