RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil samarbeide om Stubberud-utvikling

Byutviklingskomiteen ønsker å danne et utviklingsselskap med grunneierne på Stubberud.

Stubberud: Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) utreder fremtidig utvikling av Stubberudområdet. En ny reguleringsplan for området er ventet i 2011-2012, og eventuell utbygging vil igangsettes i 2013-2014.

Det er for tidlig å si hvordan området skal brukes i framtida, men vi har sendt vår anbefaling til byrådsavdelingen for byutvikling. Her anbefaler vi regulering til formålene næring/lager, kontor, og handel. Med andre ord mye av det som fins der fra før, og ingen har foreløpig sagt at det skal komme noe annet, sier kommunikasjonsrådgiver i EBY Christian Ekker Larsen.

Byutviklingskomiteen ønsker nå å invitere eierne i området til å danne et utviklingsselskap sammen med Oslo kommune, slik at man der kan se på hva som er mest hensiktsmessig bruk av området.

Forslaget er oversendt bystyret, som eventuelt må gjøre et vedtak før selskapet kan stiftes, sier Ekker Larsen.

Festerne vil ikke bli invitert inn i selskapet. Hele 21 bedrifter med festekontrakter som utløper før 2014 har ingen garanti for forlengelse etter 2014. De anbefales å ikke investere ytterligere før fremtidige planer er vedtatt.

Stubberudfyllinga er også et av stedene som er foreslått for en eventuell fotballstadion med tanke på eventuelt EM i 2016.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere