*Nettavisen* Nyheter.

Vil samle bydelen

– Holmlia har mye godt nærmiljøarbeid, og dette kan de gjerne dele med andre, sier Ola Mannsåker som ser for seg et Søndre Nordstrand Miljøforum.

– Tanken min er at man alltid står sterkere samlet enn om mange jobber hver for seg. Derfor har jeg nå et bomiljøforum i tankene, sier Ola Mannsåker, gruppeleder for Arbeiderpartiet i BU Søndre Nordstrand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kommunikasjon i bydelen er et godt eksempel på hva et lokalt miljøforum kan engasjere seg i mener Ola Mannsåker.Foto: Arne Vidar Jenssen

Klikk på bildet for å forstørre.

Søndre Nordstrand er en stor bydel, og med mange felles interesser. Flyfoto: Øystein Dahl Johansen

SØNDRE NORDSTRAND: – Selv om det her er snakk om et partinøytralt forum, er det kampen om den politiske oppmerksomhet jeg ønsker vi kan styrke sammen, sier Mannsåker.

– Mange bydeler står så mye bedre rustet i så måte enn oss, og dermed får de lettere gjennomslag.

Tredelt bydel

– Det som på en måte er et problem for oss på Søndre Nordstrand, er at bydelen er tredelt. Vi har Holmlia-området, Prinsdal og Mortensrud/Bjørndal. Her er det mange flinke mennesker som jobber for sitt nærmiljø, men resultatet blir at de tenker litt for snevert. Vi har så mye som kan samkjøres, og dermed får vi bedre gjennomslag, sier Mannsåker.

LES HVA NORDSTRANDS BLAD MENER OM SAKEN: Klok idé

– Om vi jobber samlet for 35.000 mennesker, står vi mye sterkere enn om entusiaster bare har noen tusen innenfor sitt interesseområde, sier han videre.

Mye felles

Mannsåkers filosofi er at de enkelte områdene i bydelen har så mye til felles.

– Vi har de politiske partiene, vi har Idrettens Samarbeidsutvalg og kirkene. Vi har en stor videregående skole i bydelen, og vi har Marka, fjorden og ikke minst Grønmo/Forbrenningsanlegget og fjernvarmen.

Mannsåker trekker frem Holmlia Nærmiljø og Bjørndal Boligsammenslutning som to kjempefine organisasjoner som jobber meget godt for sine nærmiljøer.

– Men de har også mange saker de helt sikkert kan gå sammen om.

Groruddalen

I Groruddalen har de i mange år hatt Groruddalen Miljøforum.

– Om det er den riktige modellen de har der, vet jeg ikke. Men deres tanke om å jobbe for felles saker innen et større geografisk område har vist seg gir resultater. Se bare på Groruddalsmidlene som området har fått i flere år.

Stå sammen

– Kan vi få til et miljøforum, eller kanskje riktigere betegnet et bomiljøforum hvor vi står sammen, vil det kunne løfte hele bydelen, sier Mannsåker.

For bydelspolitikerne vil det også kunne b.i enklere om de kan bevilge samlet i stedet for til mange små.

– Vi skal gi av kulturmidler, vi skal gi til idretten og vi skal kanskje fordele midler til forsamlingssteder. Da er det vanskelig å være rettferdig. Men et samlet bomiljøforum kan kanskje lettere prioritere.

Hvem skal være med?

– Hvordan skal et miljøforum være sammensatt?

– Først og fremst må det være upolitisk, svarer Mannsåker.

– Så må for eksaempel representanter for kultur, borettslag og vel være med. Forumet må spenne vidt, men ha en sentral, indre gruppe, og denne må bestå av folk med tid og interesse for bydelen. Det vil nok ta tid å komme til etablering, men om vi først får det på plass, så tror jeg det vil få stor betydning. Jeg tenker å lufte ideen i bydelsutvalget, og synes det er rart om jeg ikke får tilslutning. Da kan det kanskje komme noen midler fra Oslo Sør-satsingen.

Ola Mannsåker hører gjerne fra folk som har synspunkter eller aller helst kan tenke seg å bli engasjert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag